Belediye kararlı, oto galeri sahipleri eylemde

İşyerleri mühürlenen oto galeri sahipleri Kadıköy Belediyesi önünde eylem yaparak...

10 Mayıs 2012 - 16:07

İşyerleri mühürlenen oto galeri sahipleri Kadıköy Belediyesi önünde eylem yaparak, Belediyenin kendilerine yer göstermesi için ısrar ederken, Kadıköy Belediyesi yetkilileri ise İstanbul Valiliği’nin emrini uyguladıklarını, galericilere yer gösterme sorumluluğunun İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunu belirttiler.

İçişleri Bakanlığı’nın 2008 yılında yayınladığı genelge gereği, şehir dışına taşınması gereken, ancak yapılan tebligat ve süre uzatmalarına rağmen taşınma işlemini gerçekleştirmedikleri için Kadıköy Belediyesi tarafından işyerleri mühürlenen oto galeri sahipleri, geçen hafta Kadıköy Belediyesi önünde eylem yaptı. Galeri sahipleri, Belediyenin kendilerine yer göstermesi için ısrar ederken, Kadıköy Belediyesi yetkilileri ise kendilerinin İstanbul Valiliği’nin emrini uyguladıklarını, galericilere yer gösterme sorumluluğunun İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunu belirttiler.

İçişleri Bakanlığı’nın 2008 yılında nüfusu 50 bin ve üzeri ilçelerde şehir merkezlerinde bulunan oto galerilerinin, şehir dışına taşınmaları konusundaki genelgelerine uymadıkları, kent içinde çeşitli şikâyetlere neden oldukları için İstanbul Valiliği kararıyla işyerleri mühürlenen oto galeri sahipleri, geçen hafta Kadıköy Belediyesi önünde protesto eylemi yaptılar. Kadıköy Belediyesi’nin keyfi olarak galerilerini mühürlediğini, kendilerine herhangi bir yer vermediğini iddia eden oto galeri sahipleri, “Kadıköy Belediyesi işyerlerimizi mühürlüyor, bizi buradan göndermek istiyor ama yer vermiyorlar. Oysa genelge, bize yer göstermeleri konusunda maddeler içeriyor” dediler.
KADIKÖY BELEDİYESİ: ‘GALERİ SAHİPLERİNİN MUHATABI BİZ DEĞİLİZ’
Kadıköy Belediyesi yetkilileri ise Genelgenin çok açık hükümler içerdiğini, daha önce galeri sahiplerine, kent dışına taşınmaları için birkaç kez süre verildiğini, bu süre içinde taşınanlar olduğunu, ancak bazı galerilerin taşınma konusunda direndiğini kaydettiler. Yetkililer, şöyle devam etti:
“Genelge ile kent içinde bulunan oto galerilerinin kent dışına taşınması isteniyor. Galericilerin Kadıköy Belediyesi’nden yer göstermelerini istemesi zaten genelgeye aykırı. Çünkü zaten ‘kent dışına çıkılmalı’ ifadesi yer alıyor. Kadıköy Belediyesi kent içinde gösteremez, kent dışında gösterme yetkisi de yok. Oto galeri sahiplerinin bu konuda tek muhatabı İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi. Biz sadece emirleri uyguluyoruz. Oto galeri sahipleri, kamuoyunu ve vatandaşı ‘Kadıköy Belediyesi yer göstersin’ diyerek yanıltıyor.”

ARŞİV