Belediye kesik kolon denetimine başladı

Kadıköy Belediyesi, zemin katında market ve işyeri bulunan bin 466 binada kolonların kesilip kesilmediğini, binanın statiğine zarar verilip verilmediğini denetlemeye başladı. Belediye Başkan Yardımcısı Gül Coşkun, üç haftadır sürdürdükleri denetimlerde kesik kolonla karşılaşmadıklarını söyledi.

30 Mart 2023 - 20:13

Kadıköy Belediyesi, Maraş merkezli depremlerin ardından zemin ve bodrum katında dükkân, market ve işyerlerinin bulunduğu binalarda taşıyıcı kolonlara zarar verilip verilmediğinin tespiti için çalışmalara başladı.  

Kadıköy Belediyesi, İBB’nin yolladığı ve zemin ve bodrum katında market, oto galeri, büyük mobilya ve beyaz eşya mağazalarının bulunduğu bin 466 binada denetimlere başladı. 

“ZARAR VERİLİP VERİLMEDİĞİNE…”

Üç hafta önce başlattıkları denetimlerin sürdüğünü söyleyen Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Gül Coşkun, denetime gitmeden önce binanın projesinin incelendiğini belirterek, “Daha sonra denetime gidiyoruz. Gözlemlerimizi proje ile karşılaştırıyoruz. Bina statiğine, kolonlara, kirişlere, duvarlara zarar verilip verilmediğine ve bodrum katındaki, taşıyıcı sistem ile ilave yapılmış su depolarına dikkat ediyoruz” dedi. Dükkânda, asma kat olup olmadığına bakıldığını kaydeden Coşkun, mimari projeden farklı olarak bodrum ile zemin katını birbirine bağlayan bölgelere boşluk açılıp açılmadığına da bakıldığını söyledi. 

Tespitlerin ardından hazırlanan raporların Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne gönderildiğini dile getiren Coşkun, “Yapılan tespitlere göre sıkıntılı olan konularda, mal sahiplerinden detaylı statik raporu ya da performans raporu gibi bir takım bilimsel çalışmaların yapılması istenecek” şeklinde konuştu. 

“KESİK KOLONLA KARŞILAŞMADIK”

“Şu ana kadar kesik kolonla karşılaşmadık. Umarım hiç çıkmaz” diye konuşan Coşkun, bazı meslek gruplarının bulunduğu binalarda rafları sığdırmak için kolonların kesildiğini hatırlatarak, “Biz böyle bir durumla karşılaşsak Yapı Kontrol Müdürlüğü binaları boşaltacak” dedi. 

 

ARŞİV