Belediye moloz topluyor

Kadıköy Belediyesi inşaat atıkları ve molozlarla çevrenin kirlenmesini önlemek için ilçede moloz toplama hizmetini sürdürüyor

14 Ocak 2016 - 14:29
Kadıköy Belediyesi vatandaşların ev ve işyerlerinde yaptığı küçük tadilatlar sonrasında ortaya çıkan molozları topluyor. Belediye, 2003 yılından bu yana devam eden çalışmayla kentsel dönüşüm faaliyetlerinin yoğun şekilde devam ettiği ilçede bir de moloz kirliliğinin yaşanmaması için çalışıyor.
Çalışma kapsamında belediye ekipleri, vatandaşların talebi doğrultusunda ev ve iş yerlerinden çıkan molozları alıp, moloz toplama alanına götürüyor. Böylece kent içinde moloz alanları oluşması önlenmiş oluyor.
Kadıköylülerin zamanla belediyenin bu çalışmasından haberdar olmaya başladıkça ilçede önemli miktarda moloz toplanmaya başlandığı belirtildi. Kadıköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, ilçede günde ortalama iki kamyon dolusu, yaklaşık 12 ton molozun Kadıköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü görevlileri tarafından toplandığını belirtti.

NASIL BAŞVURABİLİRİM?
Vatandaşın, inşaat atıkları, yıkıntı, taş veya toprak atık anlamına gelen molozun alınması talebini en geç bir gün önceden belediyeye bildirmesi gerekiyor. Bu konudaki başvurular Kadıköy Belediyesi’nin 444 55 22 numaralı çağrı merkezi ile Kadıköy Belediyesi’nin kadikoy.bel.tr adresinden yapılabileceği gibi şahsen belediyeye gelerek de yapılabiliyor. Ayrıca (0216) 542 50 00 numaralı telefondan Kadıköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne ulaşılarak da bilgi alınabilmekte. Kadıköy Belediyesi Tarife Komisyonunca belirlenen moloz ücreti çuval başına 2,5 TL. Ödeme yapıldıktan sonra Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı bölge ekiplerine adres bilgisi veriliyor. 24 saat içerisinde; 20 çuvala kadar moloz küçük araçlarla, 20 çuvaldan fazlası ise büyük kepçeli araçlar ve kamyon ile alınıyor. Molozlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) İmrahor Bertaraf Tesisleri’ne belli prosedürlerin ardından naklediliyor.

KAÇAK MOLOZ DÖKÜMÜ
Kadıköy Belediyesi’nin moloz toplama hizmetine rağmen Kadıköy’ün bazı sokaklarıyla Kurbağalıdere kenarlarına kaçak moloz döküldüğü de belirtildi. Önlemlere rağmen günde yaklaşık bir kamyon kaçak moloz dökümüyle karşılaşıldığı, bunun temizliğinin de yine Kadıköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yapıldığı belirtildi.
Kabahatler Kanunu 41/4 maddesi kapsamında çevreyi kirletenlere 219 TL ile 11.228 TL’ye kadar ceza uygulanıyor.
Kadıköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü inşaat atıklarıyla çevreyi kirlettiğini tespit ettiği için 2015 yılında 196 kişiye işlem yaptı. Verilen para cezalarının toplam tutarı ise 488.499 TL.

 

ARŞİV