Belediye tesislerine ISO belgesi!

ISO belgesi almaya hak kazanan Kadıköy Belediyesi yemekhanesi ile belediyenin işlettiği Khalkedon Fenerbahçe ile Khalkedon Kalamış tesislerinin kalitesi onaylandı.

22 Haziran 2012 - 10:27
 
Kadıköy Belediyesi yemekhanesi ile belediyenin işlettiği Khalkedon Fenerbahçe, Khalkedon Kalamış ve Khalkedon Deniz Cafe tesisleri ISO belgesi aldı.
“ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri” belgesi, yemekhane ve belediye şirketi olan KASDAŞ'ın işlettiği tesislerin AB standartlarında olduğunu kanıtlıyor. Yaklaşık 1.5 aylık bir hazırlık aşamasından sonra verilen bu belgenin uluslararası geçerliliği bulunuyor. Belgenin diğer bir önemli özelliği de sürdürülebilir olması. Yani yetkililer 3 ayda bir denetim yaparak, belgenin şartlarının yerine getirilip getirilmediğini kontrol edecek.
Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Tanyol, İstanbul'da az sayıdaki belediyenin İSO belgesine sahip olduğunu belirterek, “Kadıköy bu konuda da öncü ve örnek olma görevini yerine getiriyor” dedi. Tanyol, “Normalde bir mekânın müşterisi olan olan herkesin, o mekânın mutfağına girme izni var. Bu dünyada böyle. Bizde de öyle olmalı. Artık Kadıköylüler, Khalkedon Fenerbahçe ve Khalkedon Kalamış tesislerimizin mutfağına istedikleri zaman girebilirler, yemeklerini gönül rahatlığıyla yiyebilirler. Kadıköy'ün mutfakları Kadıköylüye açık...” diye konuştu.
 
ISO 22000 HAKKINDA
1 Eylül 2005'te yayınlanan ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi; dünya çapında güvenli gıda üretim zinciri oluşturmak amacıyla oluşturulmuş uluslararası bir standart. Tedarikçiler, kullanıcılar, yasal otoriteler, tüketiciler ve tüm ilgili birimler arasında iletişimi ve bu sayede güvenli gıdanın her basamakta izlenebilirliğini sağlamayı esas alıyor. ISO 22000 sisteminin uygulanması, tedarikçilerin, sektör tarafından sıkça talep gören ürünlerinin üretim ve servis süreçlerini geliştirerek insan sağlığı açısından güvenli, firma açısından da daha kârlı bir hale dönüştürmesini sağlıyor.
ISO 22000 aynı zamanda tüketicilerin uluslar arası standartlara uygun, kaliteli, güvenilir ve sağlık açısından güvenli ürün ve hizmet almalarını sağlıyor. 

ARŞİV