Belediye'de İŞKUR hizmeti

İşsizliğin en büyük sorun olduğu günümüzde Kadıköy Belediyesi bünyesindeki İŞKUR Hizmet Noktası, iş arayanlara yardımcı oluyor.

08 Şubat 2011 - 10:06

Kadıköy Belediyesi bünyesindeki İŞKUR Hizmet Noktası iş arayan vatandaşlar ile eleman ihtiyacı olan kurumlar arasında iletişim sağlayarak vatandaşın iş, kurumların da eleman ihtiyacını karşılıyor.
Belediye’nin giriş katında bulunan İŞKUR Hizmet Noktası’nda; Kadıköy Belediyesi’ne iş aramak için gelen vatandaşın; kaydı yoksa İşçi Bulma Kurumu’na kaydı yapılıyor. Kaydı varsa İşçi Bulma Kurumu web sayfası üzerinden durumuna uygun iş pozisyonlarına yönlendiriliyor. En önemlisi de meslek sahibi olmayan vatandaşlar İş-kur’un istihdam garantili meslek edindirme kurslarına kayıt ediliyor. İşsizlik sigortası başvuru işlemleri yapılan vatandaşın, özgeçmiş (CV) bilgileri alıp, özel firmaların durumuna uygun iş pozisyonlarına yerleştirilmesi sağlanıyor. Diğer taraftan Kadıköy Belediyesi’ne personel talebi için gelen firmaların personel ihtiyacının temini de sağlanıyor.
Kadıköy Belediyesi iş-kur hizmet noktasında vatandaşa iki ayrı şekilde iş aranıyor. Bunlardan birincisi iskur.gov.tr üzerinden iş arayanların kaydını alıp kendilerine uygun istedikleri pozisyona uygun işlere vatandaşın yönlendirilmesi sağlanıyor.
Kadıköy Belediyesi İŞKUR Hizmet Noktası’na yoğun iş başvurusu olduğunu belirten İş-Kur Hizmet Noktası Yetkilileri Hüseyin Utku Demir ile Furkan Azaklı, “Ancak firmaların neredeyse hepsinin ortak sıkıntısı adayların görüşmeye gitmemesi, gidenlerin ise işi beğenmemesi oluyor. Elimizde bulunan İş-kur Hizmet Noktasının açılmasıyla doldurulmuş olan ve çeşitli belediye birimlerimizden gelen yaklaşık 400 özgeçmişin neredeyse tamamı bir işe yönlendirildi. Bizim bu durumdaki sıkıntımız bize gelen firmalara yeterli nitelikte veya vasıfsız eleman gönderememek. Ancak bu sorun, İş-kur hizmet noktası üzerinden çözülebilir. Örneğin bizden istenen 3 tekniker için İş-kur yetkilileri portal üzerinden arama yapabiliyor ve istedikleri özellikte iş arayanlara ulaşabiliyor. Fakat bize böyle bir yetki verilmedi. Konuyla ilgili Ankara’daki İş-Kur yetkililerine e-posta yolladık, cevap bekliyoruz” dedi.


ENGELLİLERE DE İŞ BULUNUYOR
İŞKUR Hizmet Noktası aracılığıyla özel bir firmanın engelli açığı nedeniyle Kadıköy Belediyesi Engelli Merkezi’nden 2 kişi yönlendirildi, Yapı Kontrol Müdürlüğüne 1 inşaat mühendisi, Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü’ne de bir sosyolog yönlendirildi. Ayrıca Fen İşleri Müdürlüğü’ne 1 harita mühendisi, 1 halkla ilişkiler, 1 inşaat teknikeri yönlendirildi.
8 Aralık’tan 6 Ocak 2011’e kadar toplam 28 gün içinde yaklaşık 100 kişi işe yönlendirildi. Bu kişiler ortalama kişi başı 2 işe yönlendirilirken, özgeçmiş sahiplerinin bireysel olarak da iş başvuruları yapmaları sağlandı.


 


ARŞİV