BELEDİYE'den deniz temizliğine DESTEK…

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Deniz Temiz Derneği Turmepa’yı ziyaret etti. Türkiye denizlerini, su yollarını ve kıyılarını koruma, bilinçlendirme ve eğitim çalışmaları yapan Turmepa’yı...

04 Ağustos 2011 - 10:48

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Deniz Temiz Derneği Turmepa’yı ziyaret etti. Türkiye denizlerini, su yollarını ve kıyılarını koruma, bilinçlendirme ve eğitim çalışmaları yapan Turmepa’yı Nakkaştepe’deki Genel Merkezlerinde ziyaret eden Başkan Öztürk, Turmepa yetkilileriyle ortak çalışmalar yapma kararı aldı. Öztürk, Kadıköy Belediyesi ve Turmepa’nın ortak noktalarının çevre koruma konusu olduğunu söyleyerek, iki kuruluşun denizlerinin korunması konusunda birlikte hareket ederek, güç birliği yapacaklarını belirtti.
Turmepa’nın Genel Merkezi’ndeki ziyaretine Kadıköy Belediyesi Çevre Koruma Müdürü Şule Sümer ve Özel Kalem Müdürü Kadriye Kasapoğlu ile giden Başkan Öztürk’ü, Turmepa Genel Müdürü Akşit Özkural, eğitim projelerinden sorumlu Mine Göknar ve Gürhan Günal ağırladı. Turmepa’nın deniz temizliği ve kıyıların korunması konusunda yaptığı çalışmaları anlatan Genel Müdür Özkural, Başkan Öztürk’ten derneğin çalışmalarına destek verilmesini istedi. Turmepa’nın deniz temizlik çalışmalarından çıkartılan atıklardan oluşan sergisinin Kadıköy Belediyesi kültür merkezlerinde sergilenmesi, Kadıköylü çocuklara bilinçlendirme eğitimi verilmesi ve Turmepa’nın çevre dostu temizlik ürünlerinin belediyenin kuruluşlarında kullanılması konusunda destek istedi. Başkan Öztürk, Turmepa ve Kadıköy Belediyesi’nin çevre korunması konusuna aynı pencereden bakan, aynı heyecanı duyan iki kardeş kuruluş olduğunu belirterek, Kadıköy Belediyesi’nin Turmepa’nın çalışmalarını her zaman desteklediğini, bundan sonra da desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Öztürk, Turmepa’nın çocuklara yönelik hazırladığı deniz temizliği ve korunması konusundaki eğitimlerinin de Kadıköy Belediyesi’nin desteği ile Kadıköy deki okullarda ve belediyenin çocuklara hizmet veren birimlerinde gerçekleştirileceğini kaydetti.

 


ARŞİV