Belediye'nin sanatsal faaliyetlerini anlattı...

Doğuş Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ndeki konferansta Kadıköy Belediyesi’nin sanatsal faaliyetlerini anlatan Belediye Meclis Üyesi Toprakkaya...

13 Nisan 2012 - 14:23

Doğuş Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ndeki konferansta Kadıköy Belediyesi’nin sanatsal faaliyetlerini anlatan Belediye Meclis Üyesi Toprakkaya, kültür etkinlikleri hakkında bilgi verdi.

Kadıköy Belediye Meclis üyesi avukat İrem Toprakkaya Doğuş Üniversitesi’nde bir konferans verdi. Üniversite’nin Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından davet edilen Toprakkaya, Kadıköy Belediyesi'nin sanatsal faaliyetleri ve kültür-sanat merkezlerinin tanıtımına ilişkin bir de sunum yaptı.
Doğuş Üniversitesi’nin rektörlük binasının bulunduğu Acıbaden Kampüsünde 4 Nisan Çarşamba günü 13.30-15.00 saatleri arasında gerçekleşen konferansta, Kadıköy Belediyesi'nin sanata katkıları hakkında bilgi veren İrem Toprakkaya, belediyenin kültür-sanat merkezlerinin çalışmalarını da video gösterisi ile tanıttı.
Başta Süreyya Operası, Caddebostan Kültür Merkezi, Kozyatağı Kültür Merkezi, 19 Mayıs Kültür Merkezi, Halis Kurtça Kültür Merkezi ve Barış Manço Kültür Merkezi olmak üzere bütün merkezlerin sanatın hizmetinde olduğuna değinen İrem Toprakkaya, “Belediyemiz son olarak Kadıköy’ün çeşitli meydanlarına Kadıköy’e emeği geçen isimlerin heykellerini yaptırma kararı almıştır. Bu konuda Doğuş Üniversitesi başta olmak üzere tüm üniversitelerimizin Sanat ve Tasarım fakültelerinden işbirliği bekliyoruz” dedi.
İSTASYONLAR SANAT MERKEZİ OLACAK
Sergi salonları, Barış Manço Müzesi, çocuklara çeşitli sanat dallarında ücretsiz eğitim veren Çocuk Sanat Merkezleri, Tiyatro Festivalleri, Sokakta Doya Doya Sanat Etkinlikleri gibi pek çok etkinliğe Kadıköy Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığına değinen İrem Toprakkaya tarihi özellik taşıyan tren istasyonlarının müze veya kültür sanat merkezlerine dönüştürülmesi şeklinde bir proje oluşturduklarını belirtti.

ARŞİV