Belediyeye 'mural' geldi

Kadıköy Belediyesi, dört yıldır desteklediği Mural-İstanbul festivaline bu kez de duvarlarını açtı. Belediyenin üç cephesi mural sanatçıları tarafından birer sanat eserine dönüştürülüyor

02 Ekim 2015 - 11:35
Kadıköy Belediyesi, dört yıldır desteklediği Mural-İstanbul festivaline bu kez de duvarlarını açtı. Belediyenin üç cephesi mural sanatçıları tarafından birer sanat eserine dönüştürülüyor

Kadıköy duvarlarını grinin kasvetinden kurtarıp birer sanat eserine dönüştüren murallar bu kez de belediyenin gri duvarlarını kapatacak. Kadıköy Belediyesi tarafından organize edilen Mural İstanbul Festivali’nde 2012’den beri 25 yabancı, 7 İstanbullu sanatçıyla 30’a yakın dış bina cephesi boyandı. Türkiye ve dünyadaki sokak sanatı çevrelerince yakından takip edilen ve ilgi gören festival 4. yılına girdi.
Bu yaz dört yurt dışından, iki de yurt içinden sanatçı Kadıköy’ün farklı noktalarında çalışma yaptı.
Festivalin son ayağında Kadıköy Belediyesi ana binasının üç cephesi yerli mural sanatçıları tarafından boyanıyor. Sanatçılar diledikleri çalışmayı yapmaları için tamamen özgür bırakıldı.
 
GRİYE İNAT SANAT
Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu belediyenin duvarlarının grinin kasvetinden kurtulmasının vatandaşta kamu kurumuna dair olan bakış açısında olumlu değişiklik yaratacağını düşündüğünü söyledi.  Belediye binasının bir kamu kurumu olmasına rağmen herkese ait olduğunun altını çizen Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu “Dört yıldır bu festivali destekliyoruz, Kadıköy’de birçok duvar bu festival sayesinde grinin sıkıcığından kurtuldu ve birer sanat eseri haline dönüştü.
Belediyemizin duvarlarını da grinin sıkıcılığından kurtarmak istedik. Aynı zamanda duvarlarımızın şehrimizin hoşgörüsüne örnek olmasını da istiyoruz” dedi.
 
KİMLER, NE YAPIYOR?
Esk Reyn, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencisi, 15 yıldır sokak sanatı ile ilgileniyor. Son olarak Wicks ile beraber Los Angeles’ta “İnsan Olmak” isimli bir projede mural yaptı. Mural İstanbul Festivali’nin organizasyonunda da yer alıyor. Şu an belediye binasının cephesine kendine has fütüristik bir çalışma yapıyor. Geleceğin yaşam alanlarını ve tasarımlarını resmediyor.
Nuka, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencisi, 7 yıldır sokak sanatı ile ilgileniyor, edebiyat dergilerine illüstrasyonlar yapıyor. 100 İllüstrasyonla Türk Sinemasının 100. Yılı Sergisi’nde yer aldı. Yurt içi ve dışındaki birçok festivale katıldı. Şu an bir çizgi roman projesi üzerine çalışıyor. Belediye binasının bir cephesine eski evleri ve denizle olan bağıyla bilinen Kadıköy’ü ifade eden “yuva” temalı çalışmasını yapıyor.
Wicx, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencisi, 15 yıldır sokak sanatı ile ilgileniyor. Yurt içi ve yurtdışından birçok sokak sanatı festivaline ve sergiye katıldı. Organik yaşam temalı çalışmalarıyla biliniyor,  belediye binasına bir kadın figürü çalışması yapıyor.


ARŞİV