Berkin Elvan Kadıköy'de anıldı

CHP Kadıköy İlçe Başkanlığı, Gezi Direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Berkin Elvan için anma yürüyüşü düzenledi

18 Mart 2016 - 09:32
CHP Kadıköy İlçe Başkanlığı, Gezi Direnişi sırasında Okmeydanı’nda polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede 15 yaşında yaşamını yitiren Berkin Elvan için anma yürüyüşü düzenledi.
CHP Kadıköy İlçe Başkanlığı önünden başlayan yürüyüş, Altıyol Boğa Heykeli’ne kadar devam etti. “Berkin Elvan hep 15 yaşında” yazılı pankartın taşındığı yürüyüşte, “Berkin Elvan 15’inde bir fidan”, “Asla teslim olmayacağız” sloganları atıldı.

“DAVALAR SONUÇLANSIN”
Anma etkinliğinde konuşan CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, Gezi Direnişi sırasında yaşamını yitiren tüm gençlerin davalarının sonuçlanmasını isteyerek, “Gülsüm ve Sami Elvan başbaşa kaldıklarında, neredeyse hiç konuşmadıklarını söylüyorlar, anılarından kaçtıklarını, buz gibi koca bir sızının evlerinde olduğunu, kapıdan gireni de aynı sızının içeri aldığını. Bizimki normal bir ölüm değil, kahpece bir ölüm diyorlar” diye konuştu.
Narin, “Ülkemizde kadınlar, çocuklar, gençler ölüyor. Asker ve polisler şehit düşüyor. Artık yeter diyoruz. Biz yaşamdan yana kamu güvenliğinin sağlanmasını istiyoruz” dedi.
CHP Kadıköy Gençlik Kolları Başkanı Pınar Uzun ise “Evinden ekmek almak için Okmeydanı’nda sokağa çıkan Berkin Elvan kolluk kuvvetlerinin gaz kapsülünün başına nişan alması sonucu, henüz 15 yaşında hayatını kaybetti. Katledilişinin 2. yılında Berkin Elvan’ı unutmadığımızı bir kez daha haykırıyoruz” dedi.
Anma etkinliğinde Berkin Elvan için gökyüzüne balon uçuruldu.

ARŞİV