Berlin'den Kadıköy'e kardeş ziyareti

Kardeş Kentler Kadıköy ve Kreuzberg ilişkileri çerçevesinde “Berlin Vdk Derneği” bünyesinde çalışan doktor, psikolog, terapist ve sosyal çalışanlardan oluşan grup Kadıköy Belediyesi’ni ziyaret etti

30 Nisan 2015 - 11:49
Kardeş Kentler Kadıköy ve Kreuzberg ilişkileri çerçevesinde “Berlin Vdk Derneği” bünyesinde çalışan doktor, psikolog, terapist ve sosyal çalışanlardan oluşan 12 kişilik grup Kadıköy Belediyesi’ni ziyaret etti
 
Sinem TEZER ÇATAL
Kardeş Kent Derneği Başkanı Christiane Zieger ve Özcan Ayanoğlu eşliğinde Berlin Vdk Derneği çalışanlarından oluşan 12 kişilik temsilci grup, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ve Başkan Yardımcıları ile bir araya geldi. Heyet, Kadıköy’de yapılan çalışmalar konusunda bilgi alışverişinde bulunarak Kadıköy Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren merkezleri ziyaret etti.
Kardeş kent ilişkileri için önemli bir adım daha atıldığını dile getiren Kardeş Kent Derneği Başkanı Christiane Zieger, “Bu kez çocuk ve gençlik terapi merkezi ve sosyal pediyatri hizmetleri, terapist, psikolog ve sosyal çalışanlardan oluşan 12 kişilik bir grupla buradayız. Çocukların gelişme zorluğuna yönelik ve engellilik hallerinin tedavisi içi çalışıyor, aileleri ve  bu alanda faaliyet gösteren yuvaları destekliyoruz. Alman Sosyal Yasalarına göre yuvalara destek hizmetlerinin verilmesi gerekli. Buradaki çocukların belirli oranı da Türkiye kökenli. Kadıköy’e gelmemiz bu anlamda önemli. Kardeş Kent Derneği’ne teşekkür ediyoruz” dedi.
Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, yerel yönetimlerin sosyal politikalarının önemine dikkati çekerek; “Çocuk Ruh Sağlığı Merkezi, Çocuk Yuvaları, Çocuk Sanat Merkezi ve yeni projemiz olan Gençlik Merkezini hayata geçireceğiz. Etüt Merkezleriyle çocuklarımıza ne kadar iyi eğitim sağlarsak toplum o kadar gelişiyor. Engelli Merkezimiz var. Engelsiz bir Kadıköy yaratmak için destek veriyoruz. Günlük yaşamlarına engelsiz bir ortam yaratmak için çalışıyoruz” dedi.  Ziyaret, Kadıköy ve Berlin’de hayata geçirilen çalışma ve projelerin paylaşılmasıyla sona erdi.

ARŞİV