Berrak zihin söyleşisi

Eğitim danışmanı Nihal Şirin, doğru nefes almakla kazanılan “Berrak Zihin” konulu söyleşisini, Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi’nde kalabalık bir izleyici topluluğu karşısında gerçekleştirdi

05 Haziran 2015 - 10:38

Eğitim danışmanı Nihal Şirin, doğru nefes almakla kazanılan “Berrak Zihin”  konulu söyleşisini, Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi’nde kalabalık bir izleyici topluluğu karşısında gerçekleştirdi. Şirin, yemek yemeden ve su içmeden belli süre yaşanabildiği halde nefes almadan yaşanılmayacağının altını çizdi.

Beyin dalgalarının günlük yaşam ile ilgili çok fazla bilgi verdiğini belirten Şirin, Alfa beyin dalgasını haz ve keyif, Beta’yı stres, Teta’yı ise derin uyku modifikasyon dalgası olarak tanımladı. “Zihinde bir huzursuzluk varsa mutlaka bedende de bir yansıması vardır. Daima birbirini tetikler.” diyen Şirin “Endişelerimiz düşüncelerimizden doğar, zihin çok güçlüdür ve sizi esir alır. Biz olanı değil yorumumuzu yaşarız” diyerek sözlerini tamamladı.
HALK MÜZİĞİ KONSERİ
Kriton Curi Parkı Gönüllüleri T.H.M Konseri, Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi Salonunda Şef Nurettin Karakuş yönetiminde gerçekleştirildi. “Bu Coğrafyanın Ezgileri” adıyla gerçekleştirilen konser, salonu dolduran türkü sevenlerin eşliğinde çoşkulu bir şekilde tamamlandı. Karadeniz bıçak horonu da ilgi ile izlendi. Konser sonunda Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi Başkanı Serap Karakan emeklerinden dolayı şef Nurettin Karakuş’u tebrik ederek ve kendisine çiçek armağan etti.


ARŞİV