Beşpınar, insan haklarını anlattı

Kadıköy Belediyesi, “Dünya İnsan Hakları” gününde İnci Beşpınar’ı konuk etti. Kadıköy Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi olan İnci Beşpınar...

15 Aralık 2010 - 15:29

Kadıköy Belediyesi, “Dünya İnsan Hakları” gününde İnci Beşpınar’ı konuk etti. Kadıköy Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi olan İnci Beşpınar, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde Kadıköy Belediyesi, Brifing salonunda “insan hakları” üzerine konuştu.
Toplantıda Beşpınar, Seçme ve Seçilme Hakkı, Köy Enstitüleri ve Toprak Reformu gibi önemli konulardan bahsetti. Toplumun yoksul kesiminin problemlerini gidermeden sorunların çözülemeyeceği vurgulayan Beşpınar, toplumsal kalkınmanın yoksul vatandaşların sorunlarını samimi bir şekilde dinleyerek ve çözüm üreterek olacağını vurguladı.
Beşpınar, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kadınlarla erkekler eşit olmalıdır. Biz yasal eşitlikten bahsediyoruz. Eskiden kadınların çalıştıkları işyerlerinde bir kreş ve eğitmenler bulunuyordu, bunu hatırlayanlar vardır. Şu an nerede? Şimdi kadınlar çocuklarının üzerine kapıyı kilitleyip çıkmak zorunda kalıyorlar. Nerede kadın hakları? Nerede çocuk hakları ? Salonlar niye boşalıyor biliyor musunuz? Çünkü insanlar bıktı, yıldı bu çözümsüzlükten. Bizler bu konuda çaba göstermezsek bizden sonraki kuşaklar bunun bedelini ödeyecektir. Peki ne yapmalıyız ? Ülkemizdeki insanların sorunlarını samimi bir şekilde dinleyip, sorunlarına çözüm getirmeliyiz.”

Büşra DURGUN


 


ARŞİV