Beton duvara 32 MİLYON!

CHP’li İBB Meclis Üyesi Mesut Kösedağı, yol kenarlarındaki duvarlara ekilen çiçeklerin maliyetinin 32 milyon TL olduğunu belirterek, çiçek yerine duvarlara mural ve grafiti yapılması önerisinde bulund

05 Mayıs 2016 - 15:15
CHP’li İBB Meclis Üyesi Mesut Kösedağı, yol kenarlarındaki duvarlara ekilen çiçeklerin maliyetinin 32 milyon TL olduğunu belirterek, çiçek yerine duvarlara mural ve grafiti yapılması önerisinde bulundu
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin 2016 yılı nisan ayı Meclis toplantısında gündem dışı söz alan Kadıköy Belediyesi CHP’li meclis üyesi Mesut Kösedağı, İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın İstanbul’da azalan yeşil alanları arttırmak için duvarlara çiçek ektiğini ve şimdiye kadar İstanbulluların cebinden 32 milyon TL harcandığını söyledi. Otoyol kenarlarına ekilen çiçeklerin trafik güvenliği açısından da tehlikeli olduğunu ifade eden Kösedağı, “Sayın Kadir Topbaş’ın dâhiyane planını 2011’den beri uygulamaktasınız. Çiçek dikilmesi gereken yere beton döken, beton olması gereken yere de çiçek eken Sayın Topbaş, “duvar bahçesi” uygulamasıyla 2011 yılından beri 32 milyon TL harcadı” dedi.

“MURAL YAPILSIN”
İstanbul’da her geçen gün yeşil alanlara daha fazla ihtiyaç duyulduğunu belirten Kösedağı, “Onlarca kamu, deprem toplanma ve hazine arazisi yapılaşmaya açılıyor. Ancak duyarlı İstanbul halkı ellerinde kalan son yeşil alanları korumak ve gelecek nesillere yeşil alanları bırakabilmek için tüm demokratik ve yasal haklarını kullanıyor” değerlendirmesinde bulundu.
 Duvarlara çiçek ekmenin doğru bir yöntem olmadığını kaydeden Kösedağı şu öneride bulundu: “2015 yılına kadar vergilerimizden 32 milyon TL harcadığınız bu yöntemden vazgeçelim. Bunun yerine, dünya kenti İstanbul olarak Avrupa’da her geçen gün yaygınlaşan ve gençlerin ilgisini çeken mural sanatını duvarlara taşıyalım.” Kadıköy’deki muralları da hatırlatan Kösedağı, “Kadıköy Belediyesi mural sanatına verdiği destekle ön plana çıkmaktadır. Kadıköy’de birçok apartmanda murallara rastlarsınız. Ayrıca belediye binamızın üç cephesinde murallar mevcuttur” dedi.

ARŞİV