Beton Zemin Laboratuarı yeni yerinde

Kadıköy Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü Beton Zemin Laboratuvarı artık Kadıköylülere çok yakın.

26 Mart 2014 - 09:35
 
Beton Zemin Laboratuarı Mart ayında Kadıköy’ün merkezine çok yakın konumda olan Eğitim Mahallesi’ne taşındı. 1999 yılında yaşanan Marmara Depremi’nin ardından depreme karşı hazırlık amacıyla kurulan ve geçen 14 yılda Kadıköy’de 480 şantiyeden 18 bin 642 adet taze beton numunesi alan, vatandaşlara ait bin 700 binaya giderek buralarda malzeme kontrolü yapan Beton Zemin Laboratuvarı yine bugüne kadar 13 bin 847 adet karot beton numunesi alarak bunları basınç dayanım testine tabi tuttu.
“Ayrıca Türkiye genelinde de 550 okul binasının karot kırım sonuçları da laboratuarımızdan çıktı. 6 bin 119 adet karot sonucuna baktık. İlçemiz dışında Bakırköy ilçesinde de 396 binanın karot sonuçları da laboratuvarımızdan çıktı. Kentsel dönüşüm kapsamında da 70 binanın beton kalitesine baktık” diyen Beton Zemin Laboratuarı Sorumlu Mühendisi Menekşe Perdi, Merkezde Zemin, Kentsel Yenileme Bürosu ve Yeni İnşaatlardan Alınan Taze Beton Alım Birimi olmak üzere 3 farklı aşamada işlem yapılarak Kadıköy’deki inşaatlarda beton kalitesini arttırdıklarını söyledi.
Merkezin Eğitim Mahallesi Ahsen Çıkmazı Sokak Sadıkoğlu Plaza 1’deki yeni yerinde vatandaşın daha kolay ulaşacağı konumda hizmetlerine devam edeceğini ifade eden Menekşe Perdi, “16 mühendis, 9 tekniker ve çalışanlarımızla Kadıköylülere daha iyi hizmet verebileceğimiz, teknik imkânlarımızın modern şekilde sağlandığı yerimiz Kadıköylülerin kolay ulaşabileceği yerde” dedi.
Perdi, Kadıköy’de inşaatlardaki beton kalitesinin arttırılması konusunda yıllardır gösterdikleri hassasiyet sonucunda inşaat sektöründe de Kadıköy betonunun sağlamlığından dolayı “Kadıköy Betonu” ifadesinin kullanılmasının mutluluk verici olduğunu sözlerine ekledi.

ARŞİV