Bilet Kadıköy'den, Şans Pendik'ten

Milli Piyango’nun yılbaşı çekilişinde büyük ikramiyenin isabet ettiği çeyrek biletlerden biri Kadıköy Şube Müdürlüğü’nden satıldı

07 Ocak 2016 - 15:59
Erhan DEMİRTAŞ
Yeni yıla zengin girmek isteyen milyonlarca vatandaş, milli piyango çekilişine umut bağladı. Bu yılki yılbaşı çekilişinde 55 milyon liralık büyük ikramiye dörde bölündü. 31 Aralık yılbaşı özel çekilişinde 55 milyon liralık büyük ikramiye “0556013” numaralı çeyrek biletlere isabet etti. Büyük ikramiye kazanan çeyrek biletlerden üçü İstanbul’da, biri ise Adana’da satıldı. İstanbul’daki çeyrek biletlerden birisi ise Milli Piyango Kadıköy Şube Müdürlüğü’nden çıktı. Bazı haberlerde ve sosyal medyada talihlilerden birinin Kadıköy’den çıktığı ifade edilince biz de haberin aslını araştıralım dedik. 

MİLYONER PENDİK’TEN ÇIKTI
Merak edilen talihli henüz açıklanmadığı için biz de bileti satan Seyfittin Kaya’ya ulaştık. Talihliyi tanımadığını söyleyen Kaya, merakla beklenen konuya da açıklık getirerek, büyük ikramiyeyi kazanan talihlinin Kadıköy’de değil Pendik’te ikamet ettiğini söyledi. “2 Ocak Cuma günü Milli Piyango Şube Müdürlüğü’nden beni aradılar. İkramiyeyi kazanan biletlerden birini benim sattığımı söylediler” diyen Kaya, mutluluğunu şu sözlerle ifade etti: “25 yıldır bu işi yapıyorum. Sadece yılbaşı çekilişlerinde değil her zaman bilet satarım. Kazı kazan, milli piyango… Büyük ikramiyeyi kazanan biletlerden birini sattığımı öğrenince çok mutlu oldum. Bir insanın hayatının değişmesine sebep olduğumu düşünüyorum. Umarım büyük ikramiye yoksul bir vatandaşa çıkmıştır.”

“DAHA ÇOK KİŞİYE DAĞITILMALI”
Büyük ikramiyeyi kazanan talihliyi tanımadığını da belirten Seyfittin Kaya, bu yılbaşında 8 bin bilet sattığı bilgisini verdi.  Kaya, büyük ikramiye dışında, sattığı biletlerden 2 kişiye de 55 bin liralık teselli ikramiyesi çıktığını söyledi. Teselli ikramiyesi kazananları tanıdığını söyleyen Kaya, “Teselli ikramiyesini kazananlardan biri dayımın oğlu. Diğeri ise mahalleden tanıdığım bir arkadaş. İkisinin de paraya ihtiyacı vardı. Hatta birinin 3 bin lira birikmiş kira borcu vardı. Böyle insanların ikramiye kazanması beni çok sevindiriyor” diye konuştu. Büyük ikramiyenin daha çok kişiye paylaştırılmasının daha doğru olacağını belirten Kaya, “Büyük ikramiye genel olarak çeyrek bilete çıkar. Çünkü çeyrek biletler daha çok satılıyor. Büyük ikramiye iyi ki çeyrek biletlere çıktı. Dört ailenin hayatı değişecek. Bana göre, ikramiye daha çok kişiye dağıtılmalı. Keşke elli aile ikramiye kazansa. Talihlilerden her biri 13 milyon 750 bin lira kazandı. Bu çok fazla para” dedi.  

“TAMAMEN ŞANS” 

Uzun yıllardır bilet satan Seyfittin Kaya’ya göre; bu işin püf noktası yok. Bu yıl bir vatandaşın bin 300 bilet satın aldığı halde ikramiye kazanmadığını söyleyen Kaya, “Bu iş tamamen şansa dayalı bir şey. Bazı vatandaşlar yüzlerce, binlerce bilet aldığı halde ikramiye kazanamıyor. Bazıları ise tek bir bilet ile milyoner oluyor. Bilet alırken gözünüzü kapatıp bileti çekeceksiniz. Sonrası ise beklemek” şeklinde konuştu. 29 Haziran’daki çekilişte de 2 milyon lirayı kazanan bileti sattığını ifade eden Kaya, yılbaşı çekilişinde büyük ikramiyeyi kazanan şanslı milyoneri merak ettiğini ve talihliyle kısa zamanda tanışmak istediğini de sözlerine ekledi. 


ARŞİV