Bilge papağan, çocuk tacizine karşı uyarıyor!

4-6 yaş arasındaki çocukları “çocuk tacizine karşı” oyunlarla uyaran Keten Helva Projesi, gelecek yıl için sponsor arıyor.

19 Haziran 2014 - 15:49
4-6 yaş arasındaki çocukları “çocuk tacizine karşı” oyunlarla uyaran Keten Helva Projesi, gelecek yıl için sponsor arıyor.
 
Gökçe UYGUN
 
Merkezi Kadıköy’de olan, 2 yıldan bu yana çocuk ve kadın hakları konusunda faaliyet gösteren Kırmızı Biber Derneği’nce yürütülen “Keten Helva Projesi”nin ikinci etabı tamamlandı.
Geçtiğiz günlerde Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi Kokteyl Salonu’nda düzenlenen kapanış töreninde konuşan dernek başkanı Yeter Tabak, Kırmızı Biber’in “ağzına kırmızı biber sürerim” sözüne atıfla belirlendiğini söyledi. Tabak, Keten Helva Projesi’nin de “Yandı gülüm keten helva” deyişine ironik bir gönderme olduğunu, “Kadın ve çocuklara dokunan yanar!” mesajını vermek istediklerini vurgulayarak, projenin “toplumsal cinsiyet rolleri ve çocuğun bedeni üzerindeki hakları konularında farkındalık yaratmak, bu konularda çocukları eğitmek suretiyle çocukların sağlıklı kimlik geliştirmelerine yardımcı olmak amacını” taşıdığını vurguladı.
 
BİLGE PAPAĞAN KETEN HELVA İLE EĞLENCELİ EĞİTİM
Önce ebeveynlere, çocuklarına verilecek eğitimle ilgili bilgilendirme yaptıklarını anımsatan Tabak, “4 danışman ekibimiz, çocuklara toplumsal cinsiyet eşitliği rolleri ve ihmal-istismardan korunmayı anlatıyor.’ Erkek pembe giymez, kadın sadece evde çalışır’ gibi toplumsal roller ve çocukların bedenlerini nasıl koruyabilecekleri konularını ele alıyoruz. İstanbul’daki 15 anaokulunda, 4-6 yaş arası çocuklara bu konuları uzman pedagog ve çocuk psikiyatristlerimiz çizgi film ve kukla yardımıyla iki bölüm halinde eğitimler verdiler. Birinci bölümde toplumsal cinsiyet eşitsizliği anlatıldı, ikinci bölümde de istismara karşı çocukların kendilerini korumasına yönelik çalışmalar yapıldı. Bilge Papağan Keten Helva’yı eğitimlerimizde hem kukla olarak hem de çizgi film karakteri olarak değerlendirdik. Böylece çocuklar gerekli bilgileri, eğlenerek interaktif bir şekilde Keten Helva’dan öğrendiler” dedi. Milli Eğitim Bakanlığı izniyle ve İsveç Konsolosluğu desteğiyle gerçekleştirilen projeye 300 ebeveyn ve 300 çocuğun katıldığını açıklayan Yeter Tabak, “Geçen yıl da aynı projeyi, Hollanda Konsolosluğu desteğiyle 12 okulda uygulamıştık. Bugüne kadar toplamda 617 çocuk ve 562 ebeveyne ulaşmış olduk. Projemizin devamı için destek arayışlarımız sürüyor” diye konuştu.
 

ARŞİV