Bilinçli annelere sertifikaları verildi

Bebeklerine daha sağlıklı bir gelecek hazırlamak için Kadıköy Belediyesi’ne bağlı sağlık polikliniklerinin projelerine katılan annelere sertifikaları törenle verildi.

11 Aralık 2013 - 11:25
 
Kadıköy Belediyesi Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği’nin gerçekleştirdiği ‘Gebe Okulu’ ve Dumlupınar Sağlık Polikliniği’nin gerçekleştirdiği ‘Hoşgeldin Bebek’ projelerine katılan annelere katılım belgeleri Kadıköy Belediyesi Brifing Salonu’nda verildi.
Sağlık İşleri Müdürlüğünce düzenlenen; annelerin bebekleriyle birlikte davet edildiği etkinlikte konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Av.Selami Öztürk, gebelikten itibaren anne ve bebeğin sağlığına özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı ve bebekleri için bu eğitimlere katılan annelere teşekkür etti, bebeklere aileleriyle birlikte uzun ve sağlıklı bir ömür diledi.
Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği başhekimi Prof. Dr. Korkmaz Altuğ da yaptığı konuşmada, projelerin amacını anlattı ve katılımlarından dolayı anneleri kutladı, bebeklere sağlıklı ve mutlu bir yaşam temennisinde bulundu.
Katılım belgeleri Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Demircan, Sağlık İşleri Müdürü Dr. Zeynep Süzme ve Prof. Dr. Korkmaz Altuğ tarafından annelere verildi.
Kadıköy Belediyesi Dr.Rana Beşe Sağlık Polikliniğinin ‘Gebe Okulu’ ve Dumlupınar Sağlık Polikliniğinin ‘Hoşgeldin Bebek’ projeleri; ‘sağlıklı gebe’, ’sağlıklı anne’ ve ‘sağlıklı bebek’ anlayışıyla gerçekleştirildi.
 
İKİ PROJE DE DEVAM EDİYOR
‘Gebe Okulu’ projesinde; Kadıköy’de yaşayan gebelerin katılımları ile gebeliklerini, doğumlarını, lohusalık sürecini ve bebek bakımlarını daha sağlıklı şartlarda yapabilmelerinin sağlanması, bebeklerin gelişimlerinin sağlıklı bir şekilde kontrol altına alınması ve doğumu beklenen bebeğin yaşam kalitesinin arttırılması hedeflendi.
Kasım 2012-Haziran 2013 döneminde 9 gebe okulu programına 79 anne adayı katıldı. 
‘Hoş geldin Bebek’ projesinde ise; Dumlupınar Sağlık Polikliniğinde gebelikleri süresince takip edilip eğitimlere katılan, Fikirtepe ve Dumlupınar mahallelerinde ikamet eden, son 6 ay içerisinde doğum yapmış olan anneler evlerinde ziyaret edildiler. Bu ziyaretlerde; annelerin sağlıklı doğum yapıp yapmadıkları araştırıldı, anne ve bebeğin sağlıklı bir ortamda ve sağlıklı bir biçimde yaşayabilmelerini sağlayarak yaşam kalitelerini arttırmak için anne ve bebeğin sosyal çevreleri, ekonomik ve kültürel özelliklerini yerinde gözlemlemek hedeflendi.
Şubat 2013-Kasım 2013 döneminde 24 anne evinde ziyaret edildi. Her iki proje de devam ediyor.

ARŞİV