Bina yönetimi deyip geçmeyin!

TMMOB’un Kadıköy temsilcilikleri ile Kadıköy Belediyesi, “Apartman Yönetimi” üzerine bir panel gerçekleştirdi, panelde haklar ve sorumluluklar üzerine bilgilendirme yapıldı

03 Aralık 2015 - 16:24
TMMOB’un Kadıköy temsilcilikleri ile Kadıköy Belediyesi, “Apartman Yönetimi” üzerine bir panel gerçekleştirdi, panelde haklar ve sorumluluklar üzerine bilgilendirme yapıldı

Mustafa SÜRMELİ
Apartman ve Site Yöneticileri Bilgilendirme Paneli, 29 Kasım Pazar günü Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.
TMMOB Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Kadıköy İlçe Temsilciliği, Elektrik Mühendisleri ile İnşaat Mühendisleri Odaları Kadıköy temsilciliklerinin katkılarıyla Kadıköy Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen panele pek çok mahalleden katılım oldu.
Konutlarda enerji tasarrufu, bina güçlendirmesi, binalarda elektrik tesisatları ve güvenlik, ortak yaşamda yasalar, asansör yıllık kontrolleri ve bakımları, binalarda temel tesisatlar, yalıtım, baz istasyonları, binalarda yangın güvenliği konularında uzmanlar konuştu.
Panele katılan Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Onur Temurlenk, yaptığı konuşmada; gerçekleştirilen panelle Kadıköy’deki apartman yöneticilerinin günün koşullarına göre bilgilendirilmesinin amaçlandığını ifade etti. Temurlenk, “Tüm bu yapıları ve ortak alanlarını yönetmek artık eski binalarımızı yönetmek kadar kolay değil. ‘Bina yönetimi’ felsefesi içine hukukun yanı sıra yönetim bilimi, teknik yeterlilik, mevzuat bilgisi dâhil olmuştur. Artık bina yöneticileri bir hukukçu kadar Medeni Kanun, Kat Mülkiyeti Kanunu, İmar Hukuku, İş Kanunu, İş Güvenliği Kanunu ve mevzuatını bilmek durumundadır” dedi.
Kadıköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü ve Y. Şehir Bölge Plancısı A. Şule Sümer ise “Elektromanyetik Kirliliğin İlçemizdeki Çevresel Etkileri”ni anlattı,  belediye olarak ilçede çevre temizliği konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Panelin açılış konuşmasını ise “Binalarda Temel Tesisatlar” konusunda Makina Mühendisi Kerem Angün yaptı. Makina Mühendisi M.Yılmaz Sevinç’in “Konutlarda Doğalgazın Güvenli ve Verimli Kullanımı” ile ilgili konuşmasının ardından Makine Mühendisi İ. Cengiz Solakoğlu “Konutlarda Enerji Tasarrufu” ile ilgili katılımcılara bilgi verdi. Daha sonra sırasıyla Makine Mühendisi M. Kemal Köken “Asansör Yıllık Kontrolleri”, İnşaat Mühendisi Nusret Suna “Bina Güçlendirmesi”, Elektrik Mühendisi Serdar Paker “Binalarda Elektrik Tesisatları ve Güvenlik”, Makina Mühendisi Serhat Göke “Binalarda Yangın Güvenliği”, Kartal Hukukçular Derneği’nden Avukat Doğan Gür “Ortak Yaşamda Yasalar” konularında apartman yöneticilerine bilgi verdi.
 
DEVAMI GELMELİ
Panele katılan apartman ve site yöneticileri düzenlenen bilgilendirme panelini olumlu bulduklarını ifade ettiler.
Ömer Özçelik: Kadıköy Belediye Başkanımızın ve diğer yetkili kuruluşların apartman yöneticilerine yönelik düzenlediği toplantı süper bir olay! Yararı var. İleriye dönük genişletilmeli. Daha önce böyle bir toplantının düzenlendiğini bilmiyorum. İlk defa katıldım. Aylık periyotlarla düzenlenebilir.
Güneş Özayten: Böyle bir toplantıyı oldukça faydalı buldum. Bilgilendiriciydi. İlk defa katıldım ve yeterliydi. Etkili olduğunu düşünüyorum. Ayda bir düzenlenebilir.
Özgür Bayrak: Kadıköy sakini ve çalışma alanımla ilgili olduğu için katıldığım bir toplantı oldu. Çok önemli buldum. Daha önceden düzenlendi mi bilmiyorum. Aydınlatıcı ve etkiliydi. Mutlaka bundan sonra da düzenlenmeli.
Gülderen Dolunay: Bazı eksiklikler vardı. Bazı konulara ayrıca zaman ayrılmalı ve ayrı bir programda anlatılmalı. Pratik çözümler getirilmeli. İlk defa yapılan bir çalışma tabii ki eksikler olacak. Desteklenmeli. Tekrarını istiyoruz. Ayda bir defa farklı bir konu anlatılabilir.
Sanem D. Demir: Böyle bir toplantıya ilk defa katıldım. Memnuniyet vericiydi. Apartman yöneticilerinin kanunları bilmeleri daha iyi olur diye düşünüyorum.

 

ARŞİV