BİNLERCE HASTA İÇİN 'SADECE 2 DK, SADECE 20 ML'

Geçtiğimiz hafta lösemi teşhisi koyulan 1umut Derneği üyesi, Kadıköylü Mahir Sezer için destek kampanyası başlatıldı.

04 Aralık 2015 - 10:22
Geçtiğimiz hafta lösemi teşhisi koyulan 1umut Derneği üyesi, Kadıköylü Mahir Sezer için destek kampanyası başlatıldı. Kampanyayı başlatan Sezer’in dostları Türkiye’de kök hücre bağışının yaygın olmadığını fark ederek, ilik bağışı bekleyen birçok hasta için “Sadece 2dk, sadece 20 ml” başlıklı kampanyayı başlattı. “Kızılay Kan Merkezleri’ne gidip donör olarak umudu çoğaltabiliriz” ifadelerinin yer aldığı çağrıda, “Sadece 2 dakikanızı ayırıp, 20 ml kan örneği verip bu hastalardan herhangi birini yaşatma şansınız olup olmadığınızı görün istiyoruz” deniliyor.
Mahir Sezer’in dostları şu çağrıda bulunuyor: “Dostumuz Mahir Sezer’e iki hafta önce Akut Lösemi teşhisi konuldu ve kemoterapi tedavisine başlandı. Bir ay içinde uyumlu ilik bulunduğu takdirde ilik naklinin yapılması gerekmekte, fakat kardeşlerinin iliği tam uyumlu çıkmadığı için Ulusal Kök Hücre Bankası’na başvuruda bulunup uyumlu kök hücre taraması yapılacak. Bizler ise Mahir vasıtasıyla ülkemizdeki vahim tabloyu gördük. Mahir gibi sadece Türkiye’de ilik bekleyen önemli bir kısmı çocuk olan yüzlerce hasta var. Türkiye’de donör sayısı inanılmayacak kadar az. Sadece 2 dakikanızı ayırıp, 20 ml kan örneği verip bu hastalardan herhangi birini yaşatmaya şansınız olup olmadığınızı görün istiyoruz.”

SENİ BEKLEYEN BİR CAN VAR
Donör olmak için Kızılay Kan Merkezleri’ne giden yüzlerce kişi, bu sırada çekilen fotoğraflarını günlerdir #sadece 20 ml etiketiyle paylaşıyor. Mahir Sezer’in arkadaşları, bu yazıyı okuyan herkesi donör olup bu kampanyaya katılmaya, kendilerini bekleyen bir hastaya umut olmaya çağırıyor.
Kampanyaya katılmak ve destek vermek için aşağıdaki sosyal medya hesaplarını kullanabilirsiniz:
#sadece20ml
#[email protected]
http://www.sadece20ml.com/
https://twitter.com/sadece20ml
https://www.facebook.com/sadece20ml/



ARŞİV