Binlerce Kadıköylü Ali İsmail için yürüdü

Gezi direnişine destek vermek amacıyla sokağa çıkan ve eli sopalı siviller tarafından dövüldükten 38 gün sonra yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz, Kadıköy’de anıldı.

19 Temmuz 2013 - 12:30
Eskişehir’de 2 Haziran gecesi Gezi direnişine destek vermek amacıyla sokağa çıkan ve eli sopalı siviller tarafından dövüldükten 38 gün sonra yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, Kadıköy’de binlerce insanın yürüyüşüyle anıldı.
 
Semra ÇELEBİ
Kadıköyüler, Eskişehir’de 2 Haziran gecesi Gezi eylemleri sırasında polis saldırısından kaçarken sivil görünümlü kişiler tarafından dövülen 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz için ölüm haberinin geldiği gün 10 Temmuz Çarşamba akşamı bir araya geldi. Sokaklara dökülen yaklaşın 15 bin kişi Ali İsmail’i andı, katillerin cezalandırılmasını istedi.
38 gündür Eskişehir Devlet Hastanesi’nde yoğun bakımda tutulan Ali İsmail Korkmaz’ın ölüm haberiyle sokaklara çıkıp tepkisini gösteren pek çok ille birlikte Kadıköy de sokaktaydı. 20.30’da Yoğurtçu Parkı’nda buluşan direnişçiler, kısa bir forumla yürüyüşü güzergâhını belirledikten sonra parkartları ve dövizleri hazırladılar. İftar saatinin ardından saat 21.30’da yürüyüşe geçtiler.
“Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür” ve Ali İsmail’in twitter hesabındaki son gönderisi “Korkacaksın, titreyeceksin, yıkılacaksın, adi hükümet” sözlerinin yazılı olduğu pankartlarla ve “Hepimiz Ali’yiz öldürmekle bitmeyiz”, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam”, “Ali’ye sözümüz, devrim olacak” sloganlarıyla yürüyüşe geçen kitle Yoğurtçu Parkı’nın yakınındaki karakolun önünden geçerken “Polis simit sat onurlu yaşa” sloganını attı.
Altıyol Boğa’da Kartal ve Göztepe Park forumlarıyla ve çevredekilerin katılımıyla sayıları 15 bini bulan kitle İskele’ye doğru yürüyüşünüsürdürdü. Eylemde Gezi direnişi nedeniyle tutuklananlar ve TMMOB da unutulmadı. Yürüyüşte “Gezi direnişi tutsaklarına özgürlük” ve “TMMOB'a dokunma” afişleri de taşındı.
Altıyol’dan Rıhtım’a kadar yolu trafiğe kapatan Kadıköylüler sık sık “Anne ağlama, evlatların seninle” sloganlarıyla oturma eylemi gerçekleştirdi. Oturma eyleminin ardından kitle, yeniden yürüyüşe geçti ve eylem başladığı yer olan Yoğurtçu Parkı’nda son buldu.
 
ANTAKYA’NIN İKİNCİ GEZİ ŞEHİDİ
Gezi direnişinin beşinci kaybı olan 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz da Antakyalı’ydı. Antakya, Abdullah Can Cömert adlı genç evladını da direnişin ilk günlerinde yitirmişti. 2 Haziran’da Eskişehir’deki yürüyüş esnasında polisin gazlı saldırısı sonucunda ara sokağa giren Ali İsmail Korkmaz burada sopalı sivil giyimli kişilerin saldırısına uğrayarak yaralanmıştı.Ali saldırının ardından kısa süreli bir baygınlık geçirdikten sonra, ikinci bir saldırıya daha uğramış ardından da arkadaşları tarafından hastaneye götürülmüştü. Ali, henüz bilincini kaybetmediği zamanda arkadaşlarına ve ailesine kafasına copla vurulduğunu ifade etmişti.Ali İsmail Korkmaz, saldırının ardından hastaneye gitmesine rağmen tedavi altına alınmayıp evine gönderildi. Evinde ağırlaşan, konuşmakta zorluk çekmeye başlayan Ali, ailesi tarafından hastaneye götürülürken tedavisi yine başlatılmadı, öncelikle karakola ifade vermesi istendi. Ali İsmail Korkmaz’ın tedavisi ise ancak saldırıdan 18 saat sonra başlatıldı.Kafasından darbe aldığı otopsi ile de kanıtlanan Korkmaz’ın raporunda “ölümünün kafa travmasına bağlı beyin kanaması ve bağlı komplikasyonları” sonucunda gerçekleştiği ifade edildi.
Ali’nin yaşadıklarını BirGün gazetesine anlatan babası Şahap Korkmaz, oğlunun dövüldüğü kamera görüntülerinin emniyette birkaç gün bekletildikten sonra bozulmuş bir şekilde savcılığa yollandığını ifade etmişti.

ARŞİV