Binlerce kişi N. Ç. için ‘yaygara' yaptı

13 yaşındayken 26 kişinin tecavüzüne uğrayan N.Ç. ile ilgili yerel mahkemenin ‘kendi rızasıyla ilişkiye girmiştir’ kararını onaylayan Yargıtay’a binlerce kişi ‘Razı Değiliz!’ diyerek tepki gösterdi...

16 Kasım 2011 - 11:07

Yargıtay’ın tartışmalı N. Ç. kararına yönelik tepkiler sürüyor. Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden örgütlenen binlerce kişi, bayramın birinci günü Taksim Tramvay Durağı’nda biraraya geldi, Tünel’e yürüdü. Yürüyüşte, “Erkek değil, gerçek adalet”, “Tecavüzcü devlet istemiyoruz”, “Devlet elini bedenimden çek” sloganları atıldı. Yürüyüş sırasında korteje çok sayıda katılım olurken, çevrede bulunan halk alkışlarla eyleme destek verdi.

‘RAZI DEĞİLİZ’
Tünel’de kitle adına basına açıklama yapan Pelin Yüce, Yargıtay’ın “Kendi rızası var” kararını hatırlattı, “Biz bu karara rıza göstermiyoruz ve yüksek sesle haykırıyoruz: Razı değiliz” diye konuştu. Yüce, 18 yaşından küçük herkesin yasalara göre çocuk olduğuna dikkat çekti, “Yargıtay’ın bu kararı gerek ulusal gerekse de uluslararası hukuka aykırı bir karardır. Ama her şeyden önce insanlığa ve vicdana aykırıdır” dedi. Yüce, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Biz bu adaletsizliği kendi vicdanımızda mahkûm ediyoruz. Herkes şunu bilmelidir ki, şiddet ve tecavüze maruz kalan kadınların sesini boğmaya çalışan bu erkek egemen sisteme boyun eğmiyoruz ve bunu değiştirmek için gereken mücadeleyi vermeye tüm kararlılığımızla devam edeceğiz.” Yüce, tartışmalı karara imza atan Yargıtay 14. Ceza Dairesi Başkanı Fevzi Elmas’ın “Yaygarayla bu iş çözülmez” sözüne de işaret etti, “Yaygara yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Semra ÇELEBİ

ARŞİV