Binlerce kişi tiyartro keyfi yaşadı

Kadıköy Belediyesi’nin geleneksel hale gelen Tiyatro Festivali bu yıl da binlerce kişiyi ağırladı. 14. Tiyatro Festivali’ne ilgi yoğundu

18 Ağustos 2016 - 15:22
Kadıköy Belediyesi’nin geleneksel hale gelen Tiyatro Festivali bu yıl da binlerce kişiyi ağırladı. 14. Tiyatro Festivali’ne ilgi yoğundu
 
14 gün süren 14. Kadıköy Belediyesi Tiyatro Festivali 18 Ağustos Perşembe akşamı sona erdi. Festivalin kapanışını Süheyl&Behzat Uygur Tiyatrosu, “Marko Paşa” müzikaliyle yaptı.
Her yaz Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro’da tiyatro rüzgârı estiren festivale bu yıl da ilgi yoğundu. Tiyatro Festivali’nin açılışını yapan Ali Poyrazoğlu’nun “Ben Eskiden Küçüktüm” oyununa akın eden Kadıköylüler, salonun bin 327 koltuğunu doldurmakla kalmadı, yerlere ve merdivenlere de oturarak festival tarihinin en kalabalık günlerinden birini yaşattı.
Sonraki günlerde de ilgi azalmadı. İlk hafta yaklaşık 10 bin kişinin izleyici olarak katıldığı 14. Kadıköy Belediyesi Tiyatro Festivali’ni toplam 16 bin kişi izledi. 12 Ağustos Cuma ve 13 Ağustos Cumartesi akşamları programda yer alan “Temizlik İşleri ve “Üç Nokta” oyunları ise kötü hava koşulları nedeniyle sahnelenemedi. Bu oyunlar sezon içinde sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde değerlendirilecek.
Kadıköy Belediyesi Tiyatro Festivali’nin bu yılki yeni uygulamalarından biri de davetiye sistemi oldu. Daha önceki yıllarda ücretsiz sahnelenen oyunları izleyebilmek için saatler öncesinden kuyruğa girmek zorunda kalan tiyatroseverler, bu yıl davetiyle giriş yaptı.
14. yılında 12 oyunu izleyiciyle buluşturan festival, 15’inci yıla hazırlanmak üzere alkışlarla perdelerini kapadı…


ARŞİV