Bir dün var aklımda…

Nuri Şekerciler’in şiirleri ve Hasan Kale’nin çizimleriyle göz dolduran ‘Bir Dün Var Aklımda…’, içeriği kadar sunumuyla da dikkat çekiyor.

01 Kasım 2012 - 08:32

Hayatları boyunca, sadece istedikleri işleri yapan iki eski arkadaşın çıkardığı “Bir dün vardı aklımda…” kitabı, bildiğiniz şiir kitaplarından hayli farklı. Hem görüntüsü hem de içeriğiyle, uzun zamandır görmeye hasret kaldığımız bir özenle hazırlanmış. Şiirlere eşlik eden, çizgiler, desenler, renkler sizi alıp başka bir dünyaya götürüyor. Şiirlerin sahibi Nuri Şekerciler, daha 6 yaşında müzikle tanışıp gitar çalmaya başlamış bir sanatçı. Okul yıllarının ardından ticaretle uğraşsa da müzikten hiç kopmamış. 1992 yılında “bir bambu gibi içini boşaltıp, isteklerini yerine dolduran 3,5 aylık inziva dönemi”nin ardından üniversitelerde dersler vermeye başlamış. Arkadaşı Hasan Kale, Şekercioğlu ile ilgili şunları söylüyor: “Değişik işlerin içinde yaşamın getirmiş olduğu dikenlere, sınavlara, yorgunluğuna rağmen içindekileri kendine özgü bir anlatım diliyle kâğıda dökmesi… Duygu adamı tanrının kendisine vermiş olduğu o muhteşem sesiyle duruşu bir başka bağlar yaşama onu… Şimdilerdeyse müziğine, şarkılarına ruhunun derinliklerindeki yaşadığı her tür olguyu sizlere sunmaya devam eden, edecek olan sıra dışı bir kimlik…”

PİRİNÇLERDEN SAYFALARA
Nuri Şekerciler’in şiirlerine çizimleriyle eşlik eden Hasan Kale ise, 5 yaşında tanıştığı resim aşkının peşini hiç bırakmamış. Kale sadece resim yapmakla da yetinmeyip, mücevher tasarımları yapmış. Minyatür alanındaki pratiklerini resimleriyle birleştiren Kale, minyatür çalışmalarını çağdaş bir gözle yorumlamaya çalışıyor. Günlük hayatta karşılaştığımız mikro objelere (iğne ucu, kum tanesi, çivi, susam, pirinç tanesi…) yaptığı çalışmalar kariyerinin dönüm noktası olmuş. Micro Art sanatının öncülerinden olan Hasan Kale’nin figürleri, bu sefer iğne ucuna değil, arkadaşı Şekerciler’in hislerini döktüğü kelimelere eşlik ediyor.
Sadece 1002 adet özel basımı yapılan ve Şekerciler’in sesinden şiirlerin olduğu bir de CD’si bulunan kitabın, herkese ulaşabilmesi için daha küçük bir baskısı daha yapılacak.


ARŞİV