Bir garip arı vakası...

Merdivenköy Mahallesi’nde 5 yıl önce yaşanan ‘devekuşu’ krizinden (!) sonra şimdi de arı sorunu baş gösterdi.

25 Şubat 2011 - 14:59

 
Kadıköy'ün orta yerinde bir garip arı vakası yaşanıyor... Bilenler bilir Merdivenköy Mahallesi Şair Arşi Caddesi yanında boş bir arazi vardır. İşte bu arazide yaklaşık 2 yıldır, 50'ye yakın arı kovanı bulunuyor. Şehrin ortasında, trafiğin yanında, yerleşim alanlarının yakınında arıcılık faaliyeti yapmak kimin aklına geldi, kim bu “gizemli arıcı”? Bu soruların yanıtlarını bilen yok zira 2 yıldır bu “meçhul arıcı”yı gören de yok!

‘MUHATAP BULUNAMIYOR’
 Arazinin yakınındaki Abdülkadir Kuruçay Sokak'ta oturan Merdivenköy sakinleri ise haliyle bu duruma tepkili. Her şeyden önce arılar tarafından sokulma tehlikesi endişelendiriyor onları. Özellikle yaz aylarında çocuklarını sokağa oynamaya çıkarmaya korkuyorlar. Sıcak yaz günlerinde balkonda oturmak bir kenara, evlerini havalandırmak için cam açmaktan bile imtina eder hale gelmişler. Arı pisliklerinin camları kapkara yapması da cabası. Sürekli muhtarlığa giderek bu sorunu anlatan sokak sakinleri, sonunda çareyi Kadıköy Belediyesi'ne başvurmakta bulmuş. Belediye de ilgilenmiş konuyla. Ancak asıl sorun burada ortaya çıkmış. Çünkü zabıta ekipleri, arıların sahibinin kim olduğunu tespit edememiş. Bir başka deyişle “konunun gereğini yapılabilmesi için muhatap bulunamamış”. Şimdi tek çözüm arıların kovanlarının sahibinin bulunması gibi görünüyor. Buradan da duyuralım; Merdivenköy'deki arı kovanlarının sahibi aranıyor!

MERDİVENKÖY'DE DEVEKUŞU ÇİFTLİĞİ!
 Merdivenköy Mahallesi, bundan 5 sene önce de “devekuşu” krizine sahne olmuştu. Bir mahalle sakini, oturduğu apartmanın bahçesinde devekuşu üretimi yapıyordu. Apartmanın diğer sakinleri ise devekuşlarının gece-gündüz demeden çıkardığı sesten rahatsız olmuşlardı. Hatta devekuşlarının sahibi bu konuda uyarılmıştı. Neyse ki bu sorun bir tatsızlık çıkmadan hallolmuştu, sözkonusu kişinin başka bir yere taşınmasıyla (!)
Devekuşu krizi işte böyle aşılmıştı. “Darısı arı sorunun başına” diyerek bitirelim bu traji-komik haberi...

Gökçe UYGUN/Sinem TEZER

ARŞİV