Bir Kültür Merkezi daha kapatılmak isteniyor!

Kazım Koyuncu Kültür Merkezi ‘lokal’ görünümlü olduğu gerekçesiyle kapatılmak isteniyor. Kültür Merkezi çalışanları, kapatılma kararını bir basın açıklamasıyla protesto etti.

05 Aralık 2012 - 13:17

Semra ÇELEBİ
 
Ücretsiz sanat faaliyetleriyle Kadıköy’ün alternatif kültür sanat merkezlerinden biri olan ve adını genç yaşta yitirdiğimiz Karadeniz müziğinin en önemli temsilcilerinden Kazım Koyuncu’dan alan kültür merkezi kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya…
Geçtiğimiz Temmuz ayında Dernekler Masası tarafından lokal görünümlü olduğu gerekçesiyle para cezası kesilen Kazım Koyuncu Kültür Merkezi, şimdi de kapatılmak isteniyor. Yasal süreç devam ederken 28 Kasım 2012 tarihinde polisler Merkezin kapısına giderek, 2 gün içerisinde kültür merkezinin boşaltılması gerektiğini bildirdi. Kültür Merkezi yetkililerinin, kararın durdurulması için Dernekler Masası, Kadıköy Kaymakamlığı ve İstanbul Valiliği’ne yaptığı başvuru ise reddedildi.
 
‘KARAR KASITLI VE KEYFİ’
1 Aralık Cumartesi günü Kazım Koyuncu Kültür Merkezi’nde üyelerin ve gönüllülerin katılımıyla bir bilgilendirme toplantısı ve basın açıklaması düzenlendi. Toplantıda söz alan Avukat Erkut Güzel, derneğe tebliğ edilen herhangi bir kapatma kararı olmadığı gibi kapatma kararının kimler tarafından alındığının da belli olmadığını aktardı. “Onların dernek anlayışı kahve işleten, kumar oynatan derneklerdir; bizim dernek anlayışımız farklıdır” diyen Güzel, mekânın dernek tüzüğünde belirtilen faaliyetlere göre düzenlendiğini ve lokal olarak nitelendirilmesinin mümkün olmadığını söyledi. Bilgilendirme toplantısının ardından Kültür Merkezi önüne çıkan üye ve gönüllüler, burada basın açıklaması yaptı. Başkan Kenan Yeşilova, merkezin piyasaya rağmen gönüllülük anlayışıyla ücretsiz sanat faaliyetleri yürüten bir kurum olduğunu, bu kurumun ‘lokal görünümü’ bahanesiyle çalışmalarını engellemek için kapatılmaya çalışıldığını söyledi. Basın açıklamasına Kazım Koyuncu’nun menajeri Mustafa Arıkan, CHP İstanbul milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Kültür merkezi kurucu üyesi Hilmi Yarayıcı, Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy da katıldı.
Açıklamanın ardından kültür merkezinin programına eskisi gibi devam edeceği belirtildi.
 

ARŞİV