Bir nefret cinayeti daha

Birleşik Haziran Hareketi ve ÖDP üyesi Bahadır Grammeşin, Kadıköy’de uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetti

14 Mayıs 2015 - 16:12
Kadıköy Caferağa Mahallesi’nde 9 Mayıs Cuma günü bıçaklı ve sopalı bir grubun saldırısıyla hayatını kaybeden Grammeşin 26 yaşındaydı. Bıçakla yaralanan Grammeşin, yaralı olarak hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim görevlisi olarak çalışan Grammeşin, Eğitim- Sen ve Sarıyer Kent Dayanışması üyesiydi.
Birleşik Haziran Hareketi,  Grammeşin için şu açıklamayı yaptı: “Bahadır, Kadıköy’de sokakta bıçaklanarak öldürüldü. Biz bu olayın son zamanlarda gerek toplumsal olaylarda, eylemlerde, gerek tekil örneklerde siyasi iktidarın tetiklediği toplumsal gerilim ve şiddetten bağımsız olmadığını biliyoruz. Bahadır kardeşimizi yıldızlara uğurlarken, konunun hukuki, siyasi ve toplumsal her anlamda takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz.”
Grammeşin’in, tacize karşı durduğu için öldürüldüğünü söyleyen ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ise, “Biz Bahadır’ın katillerini biliyoruz. Onlar bu ülkeye sevgisizliği dayatıyor. Buna karşı mücadele edeceğiz” açıklamasını yaptı.
Eğitim-Sen de resmi internet sayfasından konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Grammeşin’in öldürülmesinin basit bir vaka olmadığının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bahadır Grammeşin’in ölümü, geçtiğimiz aylarda Kadıköy’de kartopu oynarken esnaf tarafından bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü’nün öldürülmesi gibi açık bir nefret siyasetidir. Grammeşin’in öldürülmesi basit bir vaka değil, aksine bilinçli bir şekilde sürdürülen baskı, şiddet ve nefret politikasının bir sonucudur.”
10 Mayıs Pazar günü memleketi Edirne’de defnedilen Grammeşin için 9 Mayıs Cumartesi günü Kadıköy Kilise Meydanı’nda eylem düzenledi.
Bahadır Grammeşin’in öldürülmesi soruşturmasında 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 8’i serbest kalırken, 4’ü ise tutuklandı. 

ARŞİV