Biraz ruj, şık bir kıyafet ve bir bisiklet…

Özgürlüğe, kadın haklarına, çevre ve insan sağlığı dostu bisiklet kültürüne dikkat çekmek isteyen kadınlar, “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu”nda biraya gelecek.

17 Eylül 2015 - 17:38
Gökçe UYGUN

Özgürlüğe, kadın haklarına, çevre ve insan sağlığı dostu bisiklet kültürüne dikkat çekmek isteyen kadınlar, “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu”nda biraya gelecek. İzmirli bisiklet kullanıcısı Sema Gür tarafından başlatılan, zamanla diğer kentlere de yayılan tur, İstanbul’da bu sene 3 kez gerçekleştirilecek.
22 Eylül’de kutlanan “Otomobilsiz Kentler Günü”ne de dikkat çekmek amacıyla, “Egzoz kokusuna karşı parfüm kokusu” sloganıyla 20 Eylül Pazar günü yapılacak olan tur, 15.30’da Haydarpaşa Garı’ndan başlayacak. 16.00’da gardan hareketle Kadıköy İskelesinden Yoğurtçu Parkı’na sürüş yapılacak. Parkta 15 dakikalık makyaj tazeleme molasının ve yeni katılımların ardından, 16.30’ta Bağdat Caddesi’ne hareket edilecek. 17.15’te Cadde Migros’ta 15 dakika ihtiyaç ve makyaj tazeleme molası verilecek. 17.30’da buradan hareket edilerek,  Kadıköy’e gelinecek. Turun 18.30 civarında Boğa’da sonlanması planlanıyor.
Daha çok kadının bisiklete binmesini teşvik etmek isteyen tur düzenleyicisi bisikletli kadınlar, “Bisiklete herkesin binebildiğini, hatta çok güzel bindiğini, o da yetmezmiş gibi süslü püslü bindiğini göstermek için Otomobilsiz Kentler Günü’nde süslü kadınlar yollarda olacak. İstanbul’un yollarını egzoz dumanı kokusu değil, mis kokulu kadınlar saracak” diyor.
Kadınlar, hemcinslerine şu çağrıyı yapıyor: “Yaptır saçları, sür mis kokunu, giy kokoş elbiseni, tak şalını, sür rujunu-ojeni, giy topuklunu, bisikletini de süsle ve çık yollara… Yollar kahkaha atan bisikletli kadınla dolsun. Kadınlar sokağa çıkarsa dünya değişecek biliyorsun… Tura katılmak için kadın olmak, süslü olmak, süslü bir bisiklete sahip olmak, en fazla 10 km hızla ilerlemek ve şaşkın şaşkın bakanlara el sallamak gerek. Bu konuda kadınları destekliyor iseniz siz erkekleri de bu tura bekleriz.”
www.suslukadinlarbisikletturu.com

 

ARŞİV