“Birlikte Yaş Alıyoruz”

Kadıköy Belediyesi bu yıl 18-24 Mart Yaşlılar Haftası kapsamında 65 yaş üstü bireylere yönelik sağlıktan spora, sanata kadar pek çok etkinlik düzenliyor

15 Mart 2017 - 16:59

Kadıköy Belediyesi 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla ilçede bir dizi etkinlik gerçekleştirecek. Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü birlikteliğiyle, hafta boyunca birbirinden farklı etkinliklerle Yaşlılar Haftası’na dikkat çekilecek.

“65+ KADIKÖY FORUM”

Etkinliklerden ilki 20 Mart Pazartesi günü 13.00-16.00 saatleri arasında düzenlenecek olan “65+ Kadıköy Forum”. Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi’ndeki forumun, 65 yaş ve üzeri Kadıköylülerle “Yaşlı Dostu Kadıköy”ü birlikte konuşmak, öneri ve görüşleri paylaşmak amacıyla gerçekleştirileceği belirtildi.

ŞEKER, KOLESTEROL ÖLÇÜMÜ

Kadıköy Belediyesi’nin 18-24 Mart Yaşlılar Haftası kapsamında düzenlediği etkinliklerin ikinci gününde; sanattan sağlığa kadar geniş yelpazede bir program hazırlandı. 21 Mart Salı günü 13.00’te Koşuyolu Mahalle Evi’nde düzenlenen “Birlikte Yaş Alıyoruz” etkinliklerinde; Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü hekim ve sağlık görevlileri tarafından katılımcıların şeker, kolesterol ve vücut yağ analizi ölçümleri gerçekleştirilecek. Kadıköy Belediyesi’nin ileri yaş grubundaki bireylere yönelik yaptığı çalışmalar anlatılacak.

“İLERİ YAŞLARDA BESLENME” SEMİNERİ

Ayrıca İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Geriatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Deniz Erdinçler tarafından katılımcılara “İleri Yaşta Beslenme” konulu sağlık semineri verilecek.

VE BİRAZ MÜZİK

Seminerin ardından Kadıköy Belediyesi Sosyal Yaşam Evi üyelerinden oluşan Türk Sanat Müziği topluluğunun seslendireceği şarkılar ile geçmişe yolculuğa çıkılacak, katılımcılara keyifli bir müzik dinletisi sunulacak.

EL SANATLARI DA VAR

Kadıköy Belediyesi Mevhibe İnönü Çocuk Yuvası’nın çocukları, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü stajyer üniversite öğrencileri ve ileri yaştaki bireylerle birlikte El Baskısı Ve Boyama Atölyesi yapılacak. Bu atölye ile kuşaklararası iletişim sağlanacak. Ardından Kadıköy Belediyesi Sosyal Yaşam Evi’nde yaklaşık bir yıldır eğitim alan dans grubu üyeleri, etkinlik kapsamında küçük bir dans gösteri sergileyecek.

KALAMIŞ’TA SPOR KEYFİ

Etkinlikler kapsamında spor da unutulmadı. 22 Mart Çarşamba günü 11.00-15.00 saatleri arasında Kalamış’ta spor vakti. Spor etkinliği Kalamış yürüyüş parkurunda hafif tempo yürüyüş ile başlayacak. Öğlen arasından sonra katılımcılar Mini Golf, Bocce, Pilates, Yoga ve Dart oynama imkânı bulabilecekler.

ÇANAKKALE GEZİSİ

Etkinliklerin dördüncü gününde Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü kapsamında Kadıköy Belediyesi Sosyal Yaşam Evi üyelerine ve Sosyal Destek Müdürlüğünün saha çalışmalarında tespit edilen kişilere yönelik Çanakkale Gezisi düzenlenecek. Çanakkale şehitliklerinin ziyaret edileceği günübirlik geziye toplam 90 kişi katılacak ve katılımcılara öğle yemeği ve rehberlik hizmeti de sunulacak.

BOĞAZ’DA TUR

24 Mart Cuma günü etkinliklerin son gününde Kadıköy Belediyesi’nin yine saha çalışmalarından ve yaşlılık araştırmaları sonuçlarından edinilen veriler ışığında,  özellikle de 65 yaş üstü bireylerin talepleri doğrultusunda bir tekne gezisi yapılacak.  


ARŞİV