Bisiklet eylemi Pazar günü

Bisikletli Ölümleri Dursun Eylemi, 18 Ağustos Pazar günü saat 16.00’da Caddebostan’da başlıyor.

15 Ağustos 2013 - 16:17
Bisikletçiler, 18 Ağustos Pazar günü, Kadıköy sahilinde, son günlerde arka arkaya yaşanan bisiklet kazalarına karşı “Bisikletli Ölümleri Dursun Eylemi” yapıyor.
Geçtiğimiz ay ODTÜ öğrencisi Meril Çiğdem Durmuş’un kaybının ardından hafta sonu iki bisiklet kazası daha yaşandı. Tolga Beyenir İznik’ten turdan dönerken İnegöl civarında, Zihni Şahin de Dragos sahilinde arkadan çarpan araçlar yüzünden hayatını kaybetti. İstanbullu bisikletliler de bu olaya artık bir dur diyebilmek için hafta sonu Kadıköy’de büyük katılımlı bir eylem düzenliyor.
Eylem, 18 Ağustos Pazar günü saat 16:00’da Caddebostan Beltur’un önünde başlıyor. Burada buluşacak olan yaklaşık bin kadar bisikletli, birlikte ana caddeden Dragos’a kadar pedal çevirecek. Dragos dönüşünde de tüm sahil ve Bağdat Caddesi üzerinden Kadıköy’e gidilecek.
Bisiklet yolu üzerine park eden sayısız araç ve hatta yol üzerinde mangal yapan insanlar yüzünden pek çok kişi bisiklet yolunu doğru dürüst kullanamıyor ve ana yola çıkmak zorunda kalıyor. Bu durum da Zihni Şahin’de olduğu gibi ölümlü kazalara sebep olabiliyor.
Yetkililer, bu ihlallere göz yumulduğu için bu işgaller alışkanlık haline getirilmiş durumda. Eylemde, bu sorunlara dikkat çekilecek.

ARŞİV