Bitmeyen çalışma

Kadıköy Rıhtım Caddesi üzerinde bir türlü bitirilemeyen çalışma Kadıköy’ün orta yerinde aylardır Çin Seddi gibi duruyor.

04 Şubat 2014 - 16:56

Mustafa SÜRMELİ
 
“Kadıköy Rıhtımda aylardır kaldırılmayan teneke bariyerler neden kaldırılmıyor?” Kadıköylüler son zamanlarda işte bu soruyu sık sık sormaya başladı. Kadıköylülerin veya İstanbulluların Kadıköy Rıhtım’a yolu düştüğünde ilk gördükleri bilindik manzara haline gelen teneke bariyerlerin aylardır kaldırılmaması vatandaşın tepkisine neden oluyor. Teneke bariyerlerin neden Rıhtım Caddesi’nin ortasına yerleştirildiği ve aylar geçmesine rağmen neden kaldırılmadığı konusunda Kadıköy’de merak uyandıran bitmeyen çalışma ile ilgili olarak sık sık Kadıköy Belediyesi şikâyet hattının da arandığı belirtiliyor. Kadıköylüler bir an önce bu bariyerlerin yerleştirilmesine sebep olan çalışmanın artık tamamlanmasını istiyor.

DENİZ YERİNE TENEKE MANZARASI
Yürümenin imkânsız hale geldiği Rıhtım caddesindeki kaldırımların zaten Kadıköy’ün estetiğini bozduğundan yakınan vatandaşlar, üstüne üstlük bir de teneke bariyerlerin kentin görüntüsünü iyiden iyiye bozduğunu belirtiyorlar. Kadıköy Belediyesi’nden yapılan açıklamada; rıhtımdaki teneke bariyerle Kadıköy Belediyesi’nin hiçbir ilgisinin olmadığı, Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisi dâhilinde olduğu belirtilirken, konuyla ilgili olarak ilgililerin ne yapacağı ise merak konusu.

ARŞİV