BM Genel Sekreteri'nin eşi Ataşehir'de

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’un eşi Ban Soon Taek, Türkiye’ye yaptığı ziyaret sırasında Ataşehir’deki Best Buddies Turkey’e giderek, proje hakkında bilgi aldı.

14 Haziran 2012 - 14:15
BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’un eşi Ban Soon Taek, Türkiye’ye yaptığı ziyaret sırasında Ataşehir’deki Best Buddies Turkey’e giderek, proje hakkında bilgi aldı.
 
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’un eşi Ban Soon Taek, eşiyle yaptığı Türkiye ziyaretinde Ataşehir’deki Best Buddies Turkey’i geçen hafta ziyaret etti.
Ziyarette Kabataş Erkek Lisesi Best Buddies Gönüllüsü Asude ve Buddy’si İZEV’den Nil, Eyüboğlu Koleji'nden Elif ve Tomurcuk Vakfı'ndan Senem ile Best Buddies Çerçevesi Projesi’nin ilk fotoğraflarında birlikte yer aldılar. Çerçeve Projesi ileride birçok değerli kişi ve Buddy’lerin katılımıyla bir sergiye dönüşecek. 
Ban Soon Taek görüşmede; zihinsel engelli bireylerin, topluma kazandırılması konusunda öncü olmanın çok büyük önem taşıdığını, 50 ülkede büyük bir organizasyonun parçası olmanın gönüllüler için de heyecanlı olduğunu gördüğünü belirtti. Taek daha sonra  (AYDER) Alternatif Yaşam Derneği Gönüllüsü Güney Koreli vatandaşlarıyla da kısa bir sohbet yaptı. İki ülke ilişkilerinin sıcak olmasından ötürü memnuniyetini dile getirdi.
Best Buddies Kabataş Erkek Lisesi’nde Türkiye’nin ilk lise programı olarak Ekim 2011’de başlamıştı, 29 Ekim tarihinde 2. Okul Eyüboğlu Koleji’nde başlatılmıştı. Proje kapsamında 60’ı aşkın gönüllü ve Buddy’lerin arkadaşlığı okullların kapanmasına kadar program dahilinde sürecek. Mart ayında düzenlenen “En İyi Buddy Hikâyeleri 2012” ödülllerininde de Kabataş Erkek Lisesi’nden 2 öğrenci birincilik ve ikincilik ödülleri almıştı.
Best Buddies, zihinsel engelli gönüllülerle bu engeli olmayan gönüllüleri arkadaş yapan 1 akademik yıl süren bir program. Gönüllüler, projeye dahil oldukları süreçte eşleştirdikleri arkadaşları BUDDY’leriyle hafta en az bir kez iletişim kuruyor ve ayda iki kez yüzyüze görüşüyorlar.

ARŞİV