BM Konferansı'na davet edildi

Rabia Tokat çok önemli bir sağlık sorunu geçirdikten sonra resim ve seramik kursları sayesinde hayata bağlanan genç bir kadın…

08 Aralık 2016 - 15:05
Rabia Tokat çok önemli bir sağlık sorunu geçirdikten sonra resim ve seramik kursları sayesinde hayata bağlanan genç bir kadın… Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’ne devam ederken Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Girişimcilikte Önce Kadın” projesine katılınca hayatı değişti. Türkiye çapında dereceye giren Tokat, önce proje paydaşlarından Vodofone Vakfı’nın düzenlediği tanıtım filmlerinde vakfın kadın girişimcileri temsil eden  yüzü olarak lanse edildi. Sonra da  Norveç ve İtalya’ya eğitim almak, atölye çalışmaları yapmak ve sergi açmak üzere davet edildi.
Birleşmiş Milletler Konferansı’na “kadın öncü” olarak konuşma yapmak üzere davet edilen Rabia Tokat, Kadıköy Belediyesi tarafından kadınların emeğini değerlendirmek üzere geliştirilen Potlaç projesinin kadın üyelerinden de biri aynı zamanda.
Tokat, şu anda İstanbul’da beş farklı galeriyle çalışıyor, iki farklı internet sitesinden ürünlerini satıyor; Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün 2017 takviminde de yer alıyor.
Kadıköy Halk Eğitim Merkezi, diğer kursiyerlere örnek olması amacıyla Rabia Tokat ile bir söyleşi etkinliği düzenledi. Kadıköy Halk Eğitim Merkezi rehber öğretmeni Aliye Ercan Yaşar  tarafından koordine edilen programda, kurum kişisel gelişim öğretmeni Sema Özdemir kursiyerlere hedef belirlemek, amaçları gerçekleştirmek üzere harekete geçmek  konularında kısa bir seminer de verdi. Program sonunda Kadıköy Halk Eğitim Müdürü Hülya Narsap bu başarıya vesile olan ve destekleyen tüm öğretmenlerini tebrik etti, kursiyer Rabia Tokat’a ise azmi ve başarılarından dolayı bir plaket takdim etti.

ARŞİV