Boğaz'da erguvan turu

Suadiye Gönüllüleri, Gezi ve Çevre Komitesi’nin organizasyonuyla, baharın müjdecisi erguvan ağaçlarını görmek için Boğaz turu yaptılar

28 Mayıs 2015 - 16:06
Suadiye Gönüllüleri, Gezi ve Çevre Komitesi’nin organizasyonuyla, baharın müjdecisi erguvan ağaçlarını görmek için Boğaz turu yaptılar. Doç. Dr. Salim Aydın’ın, İstanbul Boğazı’nın Asya ve Avrupa kıyılarında yer alan yalılarında, semt ve köylerinde yaşamış insanların günümüze kadar gelen hikâyelerini anlattığı gezi, İstanbul’un bu paha biçilmez değerlerine farklı bir açıdan bakılmasını sağladı. Anadolu Kavağı’nda verilen öğle molasının ardından tekrar hareket edildi ve Avrupa yakasında Sarıyer’e kadar uzanıldı. Gezi boyunca her biri birer sanat eseri ve şaheseri sayılan tarihi eserler; Sadullah Paşa Yalısı, Hadi Bey Yalısı, Kuleli Lisesi, Kıbrıslı Yalısı, Marki Necip Bey Yalısı, Süslü Yalı (Ethem Pertev Yalısı), Halil Ethem Paşa Yalısı, Amucazade Hüseyin Bey Yalısı, Kong Ostrorog Yalısı, Arslanlı Yalı, Faik Bey Yalısı, Huber Yalısı gibi Boğaz’ın iki yakasındaki 620 adet yalı görüldü. Boğaz turu Beylerbeyi’nde son buldu.

ŞİDDET KONUŞULDU

Suadiye Gönüllüleri, CKM’de Uzm. Psikolog Zehra Erol ve Uzm. Psikolog Orhan Gümüşel’i ağırladı. Konuşmacılar şiddetin açılımı, aile içinde kadına şiddet, çalışma hayatında şiddet, trafikte şiddet, dünden bugüne kadının mağduriyeti, etkileşimi ve kişilik gelişimi konusundaki etkilerinden bahsettiler. Ayrıca aile içi şiddet sonrası gençlerin durumu, karakterin oluşması, yaşama ve çevreye verdiği zararlar, gelecek nesillere aktarımı konularında da aydınlatıcı bilgiler vererek yol gösterici açıklamalarda bulundu.


ARŞİV