BOĞAZİÇİ'NDE SİNEMA DALGASI

Bu sene ikincisi düzenlenen Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, 28 Kasım’a kadar 180’i aşkın ulusal ve uluslararası filmi İstanbullu izleyiciyle buluşturacak

21 Kasım 2014 - 11:05
Bu sene ikincisi düzenlenen Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, 28 Kasım’a kadar 180’i aşkın ulusal ve uluslararası filmi İstanbullu izleyiciyle buluşturacak
 
Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, Türkiye sinemasının 100’üncü yıldönümü olan 14 Kasım’da, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen galayla başladı. Açılışını Sam French’in, Oscar’a aday gösterilen kısa filmi ‘Buzkashi Boys’ (Buzkashi Çocukları) ile yapan festival, 28 Kasım’a kadar 180’i aşkın ulusal ve uluslararası filmi İstanbul’un iki yakasındaki izleyicilerle buluşturacak. Bu yıl Beyoğlu Atlas, Majestik, Tarık Zafer Tunaya sinema salonlarında, Tophane-i Amire ve Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde yapılan ücretsiz film gösterimlerinin yanı sıra, sinemamızın 100. yılı dolayısıyla sinemacıların katıldığı paneller, forumlar, atölye çalışmaları da düzenleniyor.

ONUR KONUĞU POLONYA
Festivalin bu yılki onur konuğu Polonya sineması. Başka yerde görme şansımızın olmadığı pek çok Polonya filmini festival süresince izleyebileceğiz. Yanı sıra BİFED seçkisi, belgesel özel gösterimleri, dünya sineması, animasyon kısa filmler, kısa tür filmleri, ulusal kısa kurmaca yarışması, ulusal kısa belgesel yarışması, uluslararası kısa kurmaca yarışması, gişe dostu filmler, Asya’nın renkleri, Bir Portre: Derviş Zaim, gelenekten geleceğe, İran kısaları, uluslararası kısa belgesel yarışması, UBSD Yapım Destek Fonu Yarışması, ödüllü kısalar bölümlerinde de bir dolu filmin gösterimi gerçekleştirilecek.
Ayrıca Brad Pitt, James Franco, Hell Berry gibi ünlü Hollywood oyuncularının koçluğunu yapan Ivana Chubbuck masterclass dersleriyle ünlü Türk oyuncularıyla ilk kez bir araya gelecek.

AHMET ULUÇAY BÜYÜK ÖDÜLÜ 28 KASIM’DA
Sinema sektörünün önemli isimlerinden oluşan Büyük Ödül Jürileri arasında; Altın Küre Başkan Yardımcısı Lorenzo Soria, Belçim Bilgin, Oscar’a aday kısa filmi ile Sam French, ödüllü yapımcı yönetmen Yasmine Golchan ve Oscar ödüllü, Oscar’a aday gösterilmiş olan bir çok ismin koçluğunu yapan Ivana Chubbuck‘in on film içinden seçeceği 50.000TL’lik “Ahmet Uluçay Büyük Ödülü”nü kazanan film 28 Kasım 2014 Cuma günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılacak Ödül Töreni’nde açıklanacak.
Festival programına www.bogazicifilmfestivali.com adresinden ulaşılabiliyor.

ARŞİV