Bolulu gençler Kadıköy'ün misafiri oldu

Kadıköy’ün kardeş belediyesi Bolu Mengen Gökçesu Belediyesi’nden gelen 32 öğrenci Kadıköy’de iki gün boyunca misafir edildi

19 Haziran 2015 - 12:37
Kadıköy’ün kardeş belediyesi Bolu Mengen Gökçesu Belediyesi’nden gelen 32 öğrenci Kadıköy’de iki gün boyunca misafir edildi
 
Sinem TEZER ÇATAL
Gökçesu İlköğretim Okulu’ndan mezun olan 3öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte İstanbul’u gezdi. Kadıköy Belediyesi tarafından misafir edilerek gezdirilen çocuklar; ilk gün Kadıköy Belediye Başkanlığına gelerek Başkan Aykurt Nuhoğlu ile tanıştılar.
Gençler, İstanbul gezilerinin ilk durağında dünyanın en büyük Tematik Akvaryumu olan İstanbul Akvaryum’unu gezdiler. Dünyanın sekizinci harikası olarak gösterilen Ayasofya Müzesi’ni, ardından da İstanbul’daki en büyük kapalı sarnıç olan Yerebatan Sarnıcı’nı ziyaret ettiler. Sultan Ahmet Meydanı’nı gezen gençler daha sonra Kadıköy Belediyesi Sosyal Tesisi Moda Khalkedon’da akşam yemeği yediler.  Yemeklerin ardından Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkez’ine gelen öğrenciler öğretmenleri ile birlikte sinemada film izlediler.
İstanbul gezilerinin ikinci gününde ilk durakları Kadıköy’de bulunan Şair Sunay Akın tarafından kurulan İstanbul Oyuncak Müzesi oldu. Burada müzeyi gezen öğrenciler daha sonra Şair Sunay Akın ile biraraya geldiler. Kadıköy Özgürlük Parkı’nda doyasıya eğlenen gençler Moda’da bulunan “Barış Manço Müzesi”ni ziyaret ederek daha sonra Kadıköy sokaklarında dolaşmanın keyfini yaşadılar.
Bolu Mengen Gökçesu İlköğretim okulundan İstanbul Kadıköy’e gelen gençler; “İstanbul’a gelme olanağımız olmuştu fakat İstanbul’u gezebilme şansımız olmamıştı. Çok mutlu olduk TEOG sınavı sonrası bizim için çok iyi oldu. Kadıköy Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz.” dedi.
Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu; “Kardeş Belediyemiz Bolu-Mengen-Gökçesu’dan misafirlerimiz vardı, iki gün boyunca İstanbul’un tarihi ve kültürel yerlerini gezdiler. Kardeş belediyelerimizle özellikle çocukların ve gençlerin içinde yer aldığı projelerle işbirliğini geliştireceğiz.” dedi.
 

ARŞİV