Boşanma komisyonu raporuna tepki

Kadınlar, TBMM Boşanma Komisyonu’nun raporuna karşı Kadıköy’de buluştu

26 Mayıs 2016 - 14:29
Kadınlar, TBMM Boşanma Komisyonu’nun raporuna karşı Kadıköy’de buluştu
 
“Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu” üyesi kadınlar, Boşanma Komisyonu’nun raporu için Kadıköy’de protesto eylemi düzenledi. 22 Mayıs Pazar günü Süreyya Operası önünde bir araya gelen grup, “Utanın”, “Raporunuz batsın, kadınlar yaşasın”, “Boşanmayı değil cinayeti engelle” yazılı dövizler taşıdı.  Komisyonun kararına tepki gösteren kadınlar,  “O rapor meclisten geçmeyecek”, “Çocuk yaşta evlilik istismardır” sloganlarını attı.
Bahariye Caddesi üzerinden yürüyüşe geçen kadınlar, sloganlar, ıslıklar ve alkışlar eşliğinde Kadıköy Çarşısı’na kadar yürüdü. Grup burada basın açıklaması yaptı.
Grup adına açıklama yapan Özlem Kaya, taslak raporun kamuoyuna sızdığını ifade ederek, “Kadınları sadece aile içinde tanımlayan, aksi takdirde yok sayan bu rapor, erkek şiddetine karşı yasal mekanizmaları zayıflatan, kadınların boşanmasını zorlaştıran öneriler getiriyor” dedi. Rapordaki önerilerin kadınların ve çocukların haklarını gasp edeceğini vurgulayan Kaya, “Rapor, kamuoyunda çocuk evliliği ve tecavüzcüyle evlendirme gibi konularda daha çok ön plana çıksa da, raporun kadınların bugüne değin kazanılmış olan tüm haklarına yönelik benzeri görülmemiş bir saldırıyı yönettiğinin farkındayız” diye konuştu.
“Bu komisyon biz kadınlara,  ‘Evli değilsen sana sosyal hizmet yok’ diyor” açıklamasını yapan Kaya, “Biz kadınlar, boşanma komisyonun raporunun yok hükmünde kılınmasını, kadın örgütleri ve alanda çalışan kadınların sürekli üyesi olduğu, kadınların lehine yasal değişiklik ve politikaları oluşturacak bir komisyon kurulmasını ve haklarımızın daha etkili kullanımının sağlanması içi gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep ediyoruz” dedi.


ARŞİV