Bostancı-Dudullu metrosu 1 Ocak'ta hizmete başlıyor

Bostancı–Dudullu metrosu 2023’ün ilk gününde yeni yıl hediyesi olarak İstanbullulara kazandırılacak

29 Aralık 2022 - 23:25

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2019 yılının başında finansman yetersizliği nedeniyle kapatılan Bostancı–Dudullu metrosunun 2023’ün ilk gününde yeni yıl hediyesi olarak İstanbul’a kazandırılacağını duyurmuştu.

150 GÜNDE 150 PROJE

Beşiktaş’ı yer altından Şişli’ye bağlayacak Yıldız-Fulya-Mecidiyeköy metro hattında gerçekleştirilen test sürüşüne katılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bugün sevinçliyiz. Yıldız’dan, Fulya'nın da altından geçerek Mecidiyeköy Meydanı’na çıkmış olacağız. Çok zor bir alan. Buradan farklı vasıtalarla bazen 30-40 dakika gidilecek bir yeri, rahatlıkla Barbaros Bulvarı'ndan, Beşiktaş'tan, Çarşı içinden buraya doğru biraz yürüyüşle beraber geldiğinizde, kolaylıkla artık hem Mahmutbey tarafına doğru bir yolculuğu hem de Mecidiyeköy'den diğer aktarmaları, diğer metrolarımızla bağlantılarını yapabileceksiniz. Müthiş kolaylık olacak. Yoğun bir çabayla bu süreci toparladık. 31 Aralık’ta, çok güzel bir açılışla da tümden halkımızın hizmetiyle buluşacak. Sürprizlerimiz devam edecek ve ‘150 Günde 150 Projeyi’ bir gün sonrasında bu sefer de Dudullu-Bostancı'yı açarak tamamlayacağız.” ifadelerini kullanmıştı.

YOLCULUK SÜRESİ 21 DAKİKA OLACAK

Anadolu Yakası'ndaki ulaşımda önemli bir yere sahip olan hattın detaylarını İBB Genel Sekreter Yardımcısı ve Şehir Plancısı Dr. Buğra Gökçe sosyal medya hesabından açıkladı. 2016 yılında başlanan ve açılışına sayılı günler kalan M8 metrosunun 13 durağı şu şekilde sıralandı; Bostancı, Emin Ali Paşa, Ayşe Kadın, Kozyatağı, Küçükbakkalköy, İçerenköy, Kayışdağı, Mevlana, İmes, Modoko, Dudullu, Huzur, Parseller. Hattın toplam yolculuk süresi ise 21 dakika olacak. Metronun ayrıca Üsküdar - Çekmeköy, Kadıköy - Tavşantepe ve Marmaray ile bağlantısı da olacak.


ARŞİV