Bostancı Gönüllüleri'nin mini kitaplığı var

Bostancı Gönüllü Evi, 1 Şubat Cuma günü yapılan açılış töreniyle bir mini kitaplığa kavuştu.

21 Şubat 2013 - 15:42
Bostancı Gönüllü Evi, 1 Şubat Cuma günü yapılan açılış töreniyle bir mini kitaplığa kavuştu. Açılış töreninde, Gönüllü Evi bahçesinde davul zurna çalındı. Gönüllüler bir bayram havası içinde halay çekerek, açılış şenliğine renk kattılar. Birçok yazar, şair ve kültür insanının da katıldığı açılış şenliğine; Kadiköy Belediye Meclis üyeleri Nurhan Kutman, Gülçin Ergun ile Ayşen Gürer de iştirak etti. Gönüllü Evi Başkanı Tunay Soydan açılış konuşmasında, “Elbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz bu oluşum için tüm gönüllülere başta da kütüphane sorumlumuz Ahmet Polat ve Mustafa Yılmaz’a teşekkür ediyorum” dedi. Ahmet Polat ise konuşmasında “Kitapsız yaşam kör, sağır ve dilsiz yaşamak demektir” diye konuştu, semtin sakinlerine bu hizmeti sunmaktan dolayı sevinç ve mutluluk duyduğunu belirtti. Mustafa Yılmaz da “Bu güzel girişimimizin diğer 21 Gönüllü Evine örnek olmasını diliyorum. 21 mahallemizde 21 kütüphane açmak bir boşluğu doldurmak anlamına gelir” dedi. Törende çok sayıda davetlinin yanı sıra şairler Cemalettin Taşkınoğlu, Melahat Babalık, Ahmet Oker ile Sabahattin Yalkın, Leman Kaya İlköğretim Okulu öğretmen Sibel İbiş ile öğrencileri ve geçen dönem Gönüllü Evi Başkanı Vildan Efe de hazır bulundu. Gönüllü Evi Başkanı Tunay Soydan, Kadiköy Belediyesi’nin kitaplık raflarının yapımında gösterdikleri duyarlılık için teşekkür etti. Açılış için düzenlenen kokteylden sonra, üyeler törenden mutlulukla ayrındılar ve kütüphaneye emeği geçen herkesi çtenlikle kutladılar.

MAVİ KAPAK KAMPANYASI
Gönüllü üyelerin, semt sakinlerinin ve Leman Kaya İlköğretim Okulu 4-A sınıfı öğretmeni Sibel İbiş ve öğrencilerinin katkılarıyla 100 bin adet fazla mavi kapak toplandı. Toplanan bu kapaklar, Gönüllü Evi Başkanı Tunay Soydan, Başkan Yardımcısı Kadriye Ünsaç ve Engelli Komisyonu Başkanı Semra Gümrah tarafından, Bostancı Zabıtası’nın aracıyla Küçükyalı Mahalle Muhtarı Kadriye Necla Timur’a 5 Şubat Salı günü teslim edildi. Sayı olarak amacına ulaşan bu kampanya ile ihtiyaç sahibi bir engelli çocuğa da tekerlekli sandalye alınacak.

İKİNCİ EL KIYAFET YARDIMI
Bostancı Gönüllü Evi’nde, üyelerin ve semt sakinlerinin birlikte ortak bir çalışma ile topladıkları giysiler temiz bir şekilde hazırlandış ve paketlendi. Daha sonra bu giysilerin amacına uygun bir şekilde değerlendirilmek üzere nerelere ulaştırabileceği gönüllüler tarafından araştırıldı ve semte yakın bir muhtarlığın talebi üzerine Küçükyalı Muhtarlığı’na götürülmesi uygun görüldü. 6 Şubat Çarşamba günü Gönüllü Evi Başkanı Vildan Efe, Sosyal Komite Başkanı Banu Doğrugüven ve yardımcısı Aynur Yücel, Kadıköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden temin edilen araç ile yardımı, Küçükyalı Mahalle Muhtarlığı’na bizzat götürdüler ve dağıtımında da hazır bulundular. İhtiyaç sahipleri paketlerin içinde bedenlerine uygun giysileri aldılar ve gönüllülere teşekkür ettiler.
 
 

ARŞİV