Bostancı Gönüllüleri'nin özel etkinliği

Bostancı Gönüllü Evi’nde, Eğitim Komitesi’nin hazırladığı, değerli şair Orhan Veli’yi anma etkinliği, Başkan Tunay Soydan’ın hoş geldiniz konuşmasıyla başladı.

08 Mayıs 2014 - 11:55
Bostancı Gönüllü Evi’nde, Eğitim Komitesi’nin hazırladığı, değerli şair Orhan Veli’yi anma etkinliği, Başkan Tunay Soydan’ın hoş geldiniz konuşmasıyla başladı.
Orhan Veli’nin “Anlatamıyorum” şiirinin okumasından sonra sözü Komite Başkanı Ahmet Polat aldı. Şairin özgeçmişini anlatan Ahmet Polat sonrasında “İstanbul’u dinliyorum” ve “Çay” şiirlerini okudu. Ardından söz alan Ahmet Otker ise şaire ait anekdotlar anlattı. Onun şiirlerinin sadece kulağımıza değil beynimize de hitap ettiğini ve bu konuda devrim yaptığını belirtti. Orhan Veli için kendisinin yazmış olduğu şiirini katılımcılarla paylaştı. Katılımcılardan Muazzez Çevik “Gemiler”, Suat Sezgin de “Kapalıçarşı” dizelerini okudu. Diğer bütün katılımcılar da bir şiir okuyarak etkinliğe renk kattılar. Etkinlik, “İstanbul’da Bir Garip Orhan Veliyim” şiirinin okunmasıyla sonlandı.
 
SAĞLIKLI YAŞAM VE MEDİTASYON
Sosyal Komite’nin Bostancı Gönüllü Evi’nde düzenlediği “Sağlıklı Yaşam ve Meditasyon” konulu seminer, Başkan Tunay Soydan’ın açılış konuşması ve sözü konuşmacı misafirlere bırakması ile başladı.
Ardından yoga eğitmeni Gül Tilkioğlu ile Arnavutluk Yoga Derneği Başkanı Yekta Süngü, yogayı ve hayatımızdaki yerini anlatan bir konuşma yaptılar. En olumsuz şartlarda bile insanın yapmak istediklerini yapabileceğini söylediler ve bunu örneklerle netleştirdiler. Kişinin kendinin öğretmeni olması gerektiğini ve yoganın da buna yardımcı olduğunu belirttiler. Zihinsel meditasyon yaparak olumlu düşünceleri bedene ve ruha yükleyebileceğimizi gösterdiler. Sonrasında sorulara cevap veren konuşmacılar kısa bir meditasyon seansı yaptırdılar. Teşekkür çiçeğinin sunulmasının ardından ikram edilen çaylar içildi ve toplu resimlerin çekilmesinden sonra etkinlik son buldu.
 
TEKERLEKLİ SANDALYE ALDILAR
Bostancı Gönüllüleri Üretim Tasarım Komitesi’nin kendi el emeği ile yaptığı ürünlerden bir kısmını satmaları neticesinde elde ettikleri gelir ile üç adet tekerlekli sandalye alındı.
Ayrıca üyelerden Vildan Yüksel, Gülşen Başkül ile Gülten Tarhan da bireysel olarak bir adet tekerlekli sandalye bağışladı. Toplam 6 sandalye, Umut Treni Yardımlaşma Derneği Başkanı Burhanettin Güler’e, Başkan Tunay Sodan ve bağışçıların eşliğinde teslim edildi. Sandalyeler, önceden belirlenen evinden çıkamayan, yürüyemeyen yaşlılara verilecek.
 
BOSTANCI-KUSADER İŞBİRLİĞİ İLE ŞİİR VE EZGİ GÜNÜ
Bostancı Gönüllüleri ile KUSADER ile ortaklaşa olarak Halis Kurtça Kültür Derneği’nde düzenlenen Uluslararası Şiir ve Müzik Etkinliği, Başkan Tunay Soydan’ın açılış konuşması ile başladı.
Daha sonra söz alan KUSADER Derneği Başkanı Gülseren Aktaş, Kadıköy Belediyesi’ne ve Bostancı Gönüllü Evi’ne teşekkür etti. Katılımcılar sırayla sahnede yerlerini aldılar. Bir şiir bir ezgi şeklinde devam eden etkinlik sonrasında Türk Sanat Müziği grubunun sahne alması ile devam etti. 17.00’ye kadar süren bu güzel günde bütün katılımcılara plaket ve teşekkür belgesi verildi. Kitaplarından getiren şair ve yazarlar seyircilere eserlerini hediye olarak verdiler. Kapanış konuşmasından sonra fotoğrafların çekilmesiyle etkinlik sona erdi.
Etkinliğe, katılan isimler de şunlar: Gülseren Aktaş, Ayser Bektaş, Mehmet Nuri Parmaksız, Dr. Sabiha Nevin İslam, Ahmet Utaş, Ozan Maralı, ozan Dertli Şinasi, Suzan Aydın Yaprak, Sabiha Güçlü, Nevzat Uçar, Hatice Dökmen, Mehmet Ali Işık, bestekâr Tamburi Tezcan, Feyyaz Günday ve Dostlar TSM Topluluğu, Bursa Aşıklar Derneği Grubu.

ARŞİV