Bostancı'da birbirinden farklı kurslar var

Farklı alanlarda birçok kursun kurum bünyesinde açılmasını sağlayan Bostancı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ergüder Güngör...

07 Aralık 2011 - 11:14

Bostancı Halk Eğitim Merkezi 2011-20012 Eğitim Öğretim Yılı’nda birbirinden farklı kurslarla yine tercih edilen halk eğitim merkezlerinin başlarında geliyor. Yaz başında göreve başlayan Bostancı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ergüder Güngör, farklı alanlarda birçok kursun kurum bünyesinde açılmasını sağladı. Tecrübeli yönetici Güngör, hobi kurslarının yanı sıra meslek alanında da birçok yeni kursu halk eğitime kazandırdı. Fabrikalarla yapılan işbirlikleri ile Ağır ve Tehlikeli İşlerde Bilgisayarlı Makine (CNC) Operatörü, Kaynakçı, Endüstriyel Kalıpçı, Metal Doğramacı, Isıl İşlemci, İş Güvenliği gibi kurslara bu yıl ağırlık verildi.

YABANCI DİL BOSTANCI HALK EĞİTİM MERKEZİ’NDE ÖĞRENİLİR
Bostancı Halk Eğitim Merkezi’nde sadece fabrikalarla mesleki kurslar değil yabancı dil öğrenmek isteyen veya yabancı dilini geliştirmek isteyenlere yönelik de kurslar düzenliyor. İngilizce başta olmak üzere Rusça, İspanyolca ve Almanca kursları da açılan Bostancı Halk Eğitim Merkezi’nde bu yıl  Oryantiring (Doğa Yürüyüşleri) kursu da açıldı. Farklı alanlarda kurslar açarak kendini geliştirmek, boş vakitlerini değerlendirmek veya meslek edinmek isteyenlere alternatifler sunuluyor.
GÜMÜŞ İŞÇİLİĞİ VE CAM ÜFLEME KURSU DA VAR
Bostancı Halk Eğitim Merkezi’ne kısa bir süre önce müdür olarak atanan Ergüder Güngör, halk eğitim merkezlerinin meslek edindirme ve hobi kurslarının yanı sıra belirli alanlarda da uzmanlaşması gerektiğini belirterek, “Bu yıl birçok yeni alanda kurslar açtık. Kurslarımıza taleplerde oldukça yoğun. Bütün bunların yanında belirli bir alanda da branşlaşmaya çalışıyoruz. Gümüş ve Cam Üfleme alanlarında branşlaşmak için çalışmalar yapıyoruz. Kurslarımızla sektördeki boşluğu da doldurmaya, bu sektörlere eleman yetiştirmeye amaçlıyoruz.
SPORDA DA ÖNCÜ OLMAYA ADAY
Ayrıca 2012 Yılı İstanbul Avrupa Spor Başkenti olacağı için Bostancı Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübü kuruldu ve ilk başarılarını kazanmaya başladı bile. Özellikle  muay, thai, wushu, karate dallarında kulübün sporcuları başarılar kazanıyor. Kulübün sporcusu Ceylan Cerkes Tayland’da Bostancı Halk Eğitimi Dünya Kral Kupası finallerinde temsil etmeye hazırlanıyor.
FOTOĞRAFÇILIK KURSUNA İLGİ BÜYÜK
Bostancı Halk Eğitim Merkezi’nin iddialı kurslarından biriside Fotoğrafçılık kursu. Bu alanda 2008 yılından bu yana eğitimler düzenleyen halk eğitim merkezi bu yıl da yoğun ilgi görüyor. Güz dönemi kayıtları biten, Mart ayında yeni kayıt alınacak olan kurs süresince öğrenciler bir yandan temel fotoğraf eğitimi alırken, bir yandan çekim gezilerine katılıyorlar ve kurs sonunda bir sergi ile mezun oluyorlar.  
Bostancı Halk Eğitim Merkezi’nde açılan kurslar hakkında bilgi almak için 0216 361 24 16 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

ARŞİV