Bostancı'da ‘Engelliler Günü' etkinliği

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Bostancı Gönüllü Evi’nde bir etkinlik düzenlendi.

26 Aralık 2013 - 08:13
Etkinliğe, mahallede engelli çocuğu olan aileler davet edildi. Bostancı Gönüllüleri Başkanı Tunay Soydan’ın güne ait bilgilendirme ve hoş geldin konuşmasından sonra, söz engelli annelerine verildi. Onların yaşadıkları zorluklar ve hissettikleri duygular kendi ağızlarından dinlendi. Türkiye’de engelli olarak yaşamanın zorlukları göz önüne serildi. Dinleyicilerden birkaç dakika da olsa, empati kurmalarını isteyen engelli çocukların anneleri, şikâyet ve dileklerini bildirdiler, sosyal haklarıyla ilgili daha çok bilgi sahibi olmak istediklerini belirttiler. Sonrasında katılımcı çocuklara, üyeler ile birlikte hazırlanan küçük hediyeler verildi. Türk Halk Müziği sanatçısı Seher Yongacı’nın seslendirdiği ezgiler dinlendi. Yapılan çay ikramı ve fotoğraf çekimlerinden sonra gün sonlandı.

GELENEKSEL ŞİİR DİNLETİSİ
Bostancı Gönüllüleri Eğitim Komitesi’nin düzenlediği Geleneksel Şiir Dinletisi, geçtiğimiz hafta Gönüllü Evi’nde yapıldı.
Başkan Yardımcısı Ahmet Polat’ın hoş geldiniz konuşmasından sonra ilk söz, şair-yazar Vural Şahin’e verildi. Çok yönlü bir yazar olan Şahin, TRT’de metin yazarlığı yaptığını, 250 şiir dinletisi düzenlediğini, şarkı sözü de yazdığını ve 100’e yakın eserinin bestelendiğini anlattı. Yayınlanmış 6 kitabı bulunan yazar, kendi şiirlerinden örnekler sundu. Diğer katılımcılardan Yonca Şahin, Hatice Gökmen ve Cemalettin Taşkınoğlu da kendi şiirlerinden sunumlar yaptılar. Etkinliğe katılan semt sakinleri ve üyelerden birkaçı da birer şiir okuyarak etkinliğe renk kattılar. Sonrasında Ahmet Polat kendi şiirini okuyarak ve katılımcılara teşekkür ederek günü sonlandırdı.

ORTOPEDİ SEMİNERİ
Sağlık Komitesi’nin 10 Aralık Salı günü düzenlediği ortopedik rahatsızlıklarla ilgili bilinçlendirme seminerine ilgi büyüktü.
Kötü havaya rağmen katılımcı sayısı yüksekti. Gönüllü Evi Başkanı Tunay Soydan’ın açılış konuşmasından sonra sözü Özel Göztepe Hastanesi’nden Op. Dr. Murat Atabey aldı. Kireçlenmenin aşırı hareketten ve kıkırdak dokunun kemikleşmesinden oluştuğunu, çok mecbur kalınmadıkça ilaca başvurulmaması gerektiğini belirterek konuşmasına başlayan Dr. Atabay, genetik yapının önemli olduğunu, kişileri sağlık durumunu yönlendirdiğini vurguladı.
Her ağrının anlamlı olmadığını sadece ağrıların devamlılığı ve süresinin önemli olduğunu sözlerine ekleyen Dr. Atabey, diz protezleri ve günümüzde çoğalan topuk dikeni hastalığı ile ilgili olarak da bilgi verdi.
Sonrasında katılımcıların kişisel rahatsızlıkları ile ilgili sorular cevaplandı, fotoğraflar çekildi ve ikramların ardından gün sonlandı.

ARŞİV