BOSTANCI'DA SANAT DOLU GÜNLER

Bostancı Gönüllü Evi’nde geçtiğimiz günlerde “Geleneksekl Şiir Dinletisi” vardı.

19 Mart 2014 - 11:12
Geleneksel hale gelen ve Eğitim Komisyonu’nun hazırladığı bu edebiyat gününde de güzel şiirler ile gün renklendi. Ahmet Polat, Atilla İlhan’ın hayatından kesitler ve şiirlerinden örnekler sundu. Sonrasında Suzan Sayar ile Refik Akçay kendi şiirlerini, Günay Öztan, Mefküre Uyguner, Muazzez Çevik ve Tunay Soydan da çeşitli şairlerimizin şiirlerini okudular. Sonrasında toplu halde halk müziğinden ezgiler söylenerek gün son buldu.

ŞİİR VE ŞARKILAR
Eğitim Komitesi’nin hazırladığı bir diğer etkinlik de Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Şiir ve Şarkılardan Esintiler” adlı programdı.
Bostancı Gönüllüleri Başkanı Tunay Soydan’ın açılış ve teşekkür konuşmasından sonra söz, bestekâr Vural Şahin’e verildi. Şiirlerin hayatımızdaki yerinin güzel sözler ile tanıtımından sonra Vural Şahin kendi şiirlerinden bir demet sundu. Yüzlerce şarkısı bestelenmiş olan Ali Tekin Türe de şiirlerini okudu. Manisa’dan misafir olarak gelen yayıncı ve şair Ahmet Otman da şiir ve yazıları ile etkinliğe katkıda bulundu. Kendi şiirleri de olan güzel ses Yonca Şahin Şimşek ezgileri ile güne renk kattı. Katılımcı misafirlerden Serap Evren, Tamer Aktuna, Aziz Pınar, Neşe Kızılyar, Murat Haydaroğlu, Nevin Konuk, Muazzez Çevik, Gülseren Beret ve Eğitim Komisyonu Başkanı Ahmet Polat şiirlerini okudu. Katılımcılara teşekkür belgesi ve hediyelerinin sunumundan sonra katkıda bulunan tüm dostlar sahneye davet edilerek fotoğraflar çekildi. Ses sanatçısı Seher Yongacı’nın eşliğinde geniş bir gönüllü korosu ile “Eski Dostlar” şarkısının söylenmesiyle etkinlik son buldu.

ARŞİV