Bostancı'da Diyabet farkındalığı

Bostancı Gönüllüleri Sağlık Komitesi ve Kadıköy Toplum Sağlığı Merkezi’nin ortak organizasyonu ile Diyabet Haftası’nda bir seminer düzenlendi

01 Aralık 2016 - 14:19
Bostancı Gönüllüleri Sağlık Komitesi ve Kadıköy Toplum Sağlığı Merkezi’nin ortak organizasyonu ile Diyabet Haftası’nda bir seminer düzenlendi. Toplum Sağlığı Merkezi’nden Birgül Durmuş, Diyabet hastalığı hakkında bilgi vererek bu hastalığın vücudumuzda insülin hormonunun yeterince üretilememesinden veya varolan insülinin yeterince etki gösterememesinden kaynaklandığını, hastalığın belirtilerini, risk grubuna giren kişileri ve hastalığın tedavi yöntemlerini anlattı. Düzenli egzersiz ve doğru beslenme ile hastalığın engellenebileceğini belirten Durmuş, diyabet hastalarını ilaçları düzgün kullanması ve doktor tavsiyelerine uyması konusunda uyardı.

HEYBELİ’DE YÜRÜYÜŞ
Bostancı Gönüllüleri Spor Komitesi, üyelerine spor ve egzersiz yapma alışkanlığı kazandırmak amacıyla Heybeliada’da sağlık yürüyüşü düzenledi. Gönüllüler hem spor yaptı, hem de Heybeliada’nın güzelliklerine tanıklık etti.

SERGİ ZİYARETİ
Bostancı Gönüllüleri Kültür ve Sanat Komitesi’nin organizasyonuyla, Türkiye çağdaş sanatının gelişim ve dönüşümünde etkin rol üstlenen öncü sanatçılarımızdan İnci Eviner’in sergisi ziyaret edildi. 1980’li yıllardan günümüze uzanan yaratım sürecini bir araya getiren sanatçının sergisi desenden resme, videodan yerleştirmeye, fotoğraftan heykele uzanan zengin ifade arayışının gelişim ve dönüşümünü görünür kılıyor. Sanat dolu, keyifli bir gün geçiren katılımcılar, en kısa sürede benzer etkinliklerde biraraya gelmeyi diledi.

DOWN SENDROMLULARLA BULUŞMA
Bostancı Gönüllüleri Engelli Komitesi’nin organizasyonu ile gönüllüler Üsküdar’da bulunan Down Sendromlu çocukların çalıştığı “Tebessüm Cafe”yi ziyaret etti. Çocuklar ile birlikte çok özel dakikalar geçiren gönüllüler “Onlara sevgi ile yaklaşıyoruz, sevgimiz arttıkça onların kaygılarının azaldığını görüyoruz” dedi.

ARŞİV