Bostancı'da ‘Doğru Nefes Alma Tekniği' semineri

Bostancı Gönüllüleri’nin 7 Ocak Salı günü Gönüllü Evi’nde düzenledikleri “Doğru Nefes Alma Tekniği” konulu seminerin konuğu Zeynep Oturan’dı.

22 Ocak 2014 - 13:57
Bostancı Gönüllüleri’nin 7 Ocak Salı günü Gönüllü Evi’nde düzenledikleri “Doğru Nefes Alma Tekniği” konulu seminerin konuğu Zeynep Oturan’dı. 
Seminerde ilk sözü alan Gönüllü Başkanı Tunay Soydan kısa bir açıklamadan sonra misafirlere hoş geldiniz konuşması yaparak etkinliği başlattı. Ardından konuşmacı Zeynep Oturan bilgilerini paylaşmaya başladı. Bedenimizin nefes-beden-zihin olmak üzere 3’e ayrıldığını, tüm organlarımızın biribirine bağlı çalışan ve birbirini etkileyen bir makine olduğunu anlatan Oturan, bedenimizde oluşacak bütün problemleri azaltabileceğimizi hatta yok edebileceğimizi, çünkü nefes’in öğretilebilir ve geliştirilebilir olduğunu belirtti. Oturan, “Bedenimiz enerji ile çalıştığına göre ve enerjiyi bilincimizi kullanarak yönlendirdiğimize göre, bunu en doğru şekilde nefesimizi kullanarak yapabiliriz” dedi. Yapılan karşılıklı sohbetler sonrasında Okuyan’a teşekkür belgesi sunulmasıyla birlikte etkinlik sona erdirildi.
 
PSİKOLOJİ SEMİNERİ
14 Ocak Salı günü Bostancı Gönüllü Evi’nde “Psikoloji” semineri vardı.
Konuşmacı doktor Aycan Bulut, yetişkin ve ergin psikolojisi ile ilgili bilgi aktarmak için gönüllüler ile birlikte oldu. Sağlık Komitesi’nin hazırladığı etkinlik, Gönüllü Başkanı Tunay Soydan’ın açılış konuşması ile başladı. Dr. Bulut, bilgilerini aktarmadan önce katılımcılara tek tek isimlerini ve kaygılarını sordu. Sonrasında bu kaygılar üzerinden bir giriş yaptı. Hayatımızın davranışsal, düşünsel, duygusal ve tinsel olmak üzere dört boyutta varoluş noklatısı olduğunu söyleyen Dr. Bulut, hayatta neye tahammül edemiyor isek onların bizim korku ve sıkıntılarımız olduğunu ve orada çözülmesi gereken bir sorunun varolduğunu vurguladı.
Dr. Bulut, hayatın bir denge ve bir balans olduğunu vurguladı ve bu balans ayarının doğru yapılmasının gerekli olduğunu belirtti.
Konuşmadan sonra soru-cevap bölümüyle ve ikramla devam eden etkinlik, teşekkür belgesinin sunulması ardından toplu resim çekimi ile sonlandı.

ARŞİV