Bostancı'da ‘elektronik atıklar' semineri

Bostancı Gönüllü Evi’nde düzenlenen “elektronik atıklar” konulu seminerde Kadıköy Belediyesi’nden çevre mühendisi Suzan Bodur katılımcılara bilgi verdi.

17 Ocak 2013 - 13:42
Bostancı Gönüllü Evi’nde düzenlenen “elektronik atıklar” konulu seminerde Kadıköy Belediyesi’nden çevre mühendisi Suzan Bodur katılımcılara bilgi verdi. 
Bodur, slayt gösterileriyle katılımcılara, hem genel atıklar hem de elektronik atıklar ile ilgili bilgi aktardı. Çevre sakinleri, üyeler ve Göztepe 29 Ekim İlköğretim Okulu’ndan öğrencilerin de izlediği seminerde konuyla ilgili sorular da soruldu. Konuyla ilgili olan öğrenciler, konuşmacının bile aklına gelmiyen ilginç sorular sordular. Daha sonra ikramlarla etkinlik sonlandı.
 
HAYVAN BARINAĞI’NA GİTTİLER
Geçtiğimiz hafta Bostancı Gönüllü Evi Başkan Yardımcısı Kadriye Ünsaç, Komite Başkanı Fatma Biniçer ve bir grup gönüllü, Kadıköy Belediyesi Sokak Hayvanlarını Koruma ve Barındırma Merkezi’ni ziyaret etti.
Toplanan mamalar, ilaçlar ve bir miktar süt, görevlilere teslim edildi. O gün yoğun kar yağışı sebebiyle bahçeye çıkamayan hayvanlar odalarında ziyaret edildi. Ameliyat edilen birkaç kedi hakkında doktor, gönüllüler bilgi verdi. Toplu halde resim çekilmesiyle ziyaret sonlandı. Gönüllüler, desteğinden dolayı Bostancı Sağlık Ocağı yetkililerine teşekkür ettiler.
 
VALİDEBAĞ HUZUREVİ’Nİ ZİYARET ETTİLER
Gönüllü Evi Başkanı Tunay Soydan, 2. Bahar Komitesi Başkanı Cavidan Kaya ve gönüllüler, geçtiğimiz hafta Validebağ Öğretmen Huzurevi’ni ziyaret ettiler.
Gönüllü Grubu’nu sevgiyle karşılayan emekli öğretmenler, uzun uzun geçmiş yıllardaki anılarını anlattılar. Çok arzu etmesine rağmen Çanakkale’yi hiç görememiş olan bir huzurevi sakini kendi de dahil olmak üzere gönüllülerle birlikte Çanakkale marşını söyledi. Sonrasında yanlarında getirdikleri küçük hediyeleri huzurevi sakinlerine veren gönüllüler, sıcak sohbet eşliğinde çaylarını içtikten sonra tekrar ziyaret etme sözü vererek vedalaştılar.
 

ARŞİV