Bostancı'da ‘erozyon' semineri

Bostancı Gönüllü Evi’nde, geçtiğimiz hafta, biyolog Arzu Bozgül tarafından “Erozyon ve Çevre Bilinci” konulu bir seminer verildi.

26 Mart 2014 - 09:49
Bostancı Gönüllü Evi’nde, geçtiğimiz hafta, biyolog Arzu Bozgül tarafından “Erozyon ve Çevre Bilinci” konulu bir seminer verildi.
Türkiye’de erozyonla ilgili acı gerçekleri anlatan Bozgül, erozyonu önlemek için TEMA Vakfı olarak 2008’de 2 milyon ağacı toprak ile buluşturduklarını, ama görevlerinin ağaç dikmek olmadığını vurgulayarak, asıl önemli görevlerinin işlemeyen yasaları işlevsel hale getirmek olduğu belirtildi.
Algılama yaşının anaokulu olması nedeniyle çevre bilincini geliştirmek için eğitimin bu seviyeden başlatıldığı belirten Bozgül, gençlere de eğitim vermenin öneminden bahsetti ve 5 Aralık tarihinin Dünya Genç Gönüllüler Günü olarak kabul edildiğini kaydetti. Arzu Bozgül, TEMA Vakfı’nın yurt genelinde bilinçlendirme seminerleri veren bir gönüllü ordusu oluşturduğunu sözlerine ekledi.
Teşekkür belgelerinin verilmesi ve fotoğrafların çekilmesinin ardından etkinlik sonlandı.
 
TİROİD HASTALIĞI HAKKINDA BİLGİ ALDILAR
Bostancı Gönüllüleri Sağlık Komitesi’nin hazırladığı sağlık seminerinde “Tiroid” hastalığı konusunda bilgi verildi.
Bostancı Gönüllü Evi Başkanı Tunay Soydan’ın açılış konuşmasının ardından Dr. Yaser Süleymanoğlu, özgeçmişinden bahsettikten sonra tiroid hastalığı ile ilgili bilgi verdi. Tiroidin yardımcı bir hormon olduğunu ve organların iyot almasını sağladığını belirten Dr. Süleymanoğlu, iyot çok fazla alındığında bunun da zararları olduğunu söyledi. Tiroid ilaçlarının büyük bir kısmının kemik erimesi yaptığı ve bu sebeple doktor kontrolünde alınması gerektiğini ifade etti. Bu bezle ilgili Haşimato hastalığının herhangi bir belirtisinin olmadığını da belirten Dr. Süleymanoğlu, “Bu sebeple tanısı güç belli olur. Nodüllerde 9 mm.’yi geçince dikkatli olunmalıdır. Tek nodüllerin kötüye dönme oranı yüzde 5’tir. Bu nedenle dikkatli olunmalıdır ve sıkça kontroller yapılmalıdır” dedi.
Dr. Süleymanoğlu, bu önemli bilgileri anlattıktan sonra misafirlerin ve katılımcıların sorularını yanıtlatı. Gönüllü Evi Başkanı Tunay Soydan’ın, Dr. Yaser Süleymanoğlu’na teşekkür belgesi vermesi ve yapılan ikramların ardından etkinlik sona erdi.

ARŞİV