Bostancı'da ‘iletişim' semineri

Bostancı Gönüllüleri Sosyal Komitesi’nin 22 Ocak Çarşamba günü düzenlediği, “İletişime Farklı Bakış” açılı seminer, yoğun bir katılımcı sayısı ile Caddeboston Kültür Merkezi’nde (CKM) yapıldı.

30 Ocak 2014 - 15:26
 
Bostancı Gönüllüleri Sosyal Komitesi’nin 22 Ocak Çarşamba günü düzenlediği, “İletişime Farklı Bakış” açılı seminer, yoğun bir katılımcı sayısı ile Caddeboston Kültür Merkezi’nde (CKM) yapıldı.
 
Kişisel gelişim uzmanları Zeynep Terim Ekin, Nur Türet ile Bilge Tuğlu, bilgilerini hem görsel hem de tiyatral mini oyunlar eşliğinde katılımcılarla paylaştılar. İletişimin büyük bir deniz olduğunu ve herkesin hayatında bıraktığı izler olduğunu belirttiler. İletişimin önemine vurgu yapılan etkinlik, katılımcıların soruları ve cevaplar sonrasında, teşekkür belgelerinin sunulması ve fotoğrafların çekilmesi ile son buldu.
 
DOĞADA SAĞLIKLI YAŞAM YÜRÜYÜŞÜ
Doğa Çevre Komitesi’nin hazırladığı Doğada Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü, 15 Ocak Çarşamba günü Fenerbahçe Parkın’da 30 kişilik bir katılım ile yapıldı. Yürüyüşe başlamadan önce kardeş gönüllü evi Fenerbahçe Gönüllü Evi’ne kısa bir ziyaret gerçekleştirildi. İkram edilen kahvelerin ardından Fenerbahçe Gönüllüleri’nin de katılımıyla yürüyüş başladı. Söylenen şarkılar ve marşlar eşliğinde parkta beş tur yapılarak yürüyüş tamamlandı. Etkinlik sonrasında fotoğraflar çekildi, yorgunluk atmak üzere sahil kenarında oturularak çaylar yudumlandı. Neşe içinde geçen güzel bir etkinlik daha sonlandı.
 
HAYVAN BARINAĞINI ZİYARET ETTİLER
Kadıköy Belediyesi’ne ait olan Ataşehir’deki hayvan barınağına ihtiyaçlarını yerinde görmek amaçlı bir ziyaret yapıldı. Doğa Çevre Komitesi’nin organize ettiği ziyaret sırasında, hayvanlar için kuru mama, altlarına serilmek üzere battaniyeler ve ameliyatları esnasında kullanılan antibiyotikler, yetkililere teslim edildi.
Hayvan barınağındaki görevli veteriner Dr. Süleyman Erçin gönüllüleri bilgilendirdi. Tayin ettiği bir görevli tarafından barınaktaki hayvanların yaşadığı ortam gönüllülere gezdirildi. Gönüllüler, barınağı yeniden ziyaret edeceklerini belirterek, ayrıldılar.
 
GELENEKSEL ŞİİR DİNLETİSİ
Bostancı Gönüllüleri’nin geçtiğimiz haftalarda düzenlenen Geleneksel Şiir Dinletisi, Eğitim Komitesi Başkanı Ahmet Polat’ın açılış konuşması ile başladı. Usta şairlerimiz Mehmet Akif Ersoy ile Ahmet Ümit Oğuzcan anlatıldı ve şiirlerinden bir demet sunuldu. Katılımcılardan Cemallettin Taşkınoğlu ile Refik Akçay kendi şiirlerinden örnekler sundular. Diğer katılımcılardan Nesil Günay, Çağlar Üçok, Fatma Tandel, Yaşar Çelikkol ve Suzan Şehuster de birer şiir okuyarak güne renk kattılar. Edebi konuşmalar ile yapılan sohbetin ardından, kapanış şiiri okunarak dinletiye son verildi.
 
ENERJİDEN TASARRUF EDELİM
İkinci kez tekrarı yapılan enerji kullanımında önemli olan “Isı Sistemleri ve Payölçer” konulu etkinlik, 7 Ocak Salı günü Caddebostan Kültür Merkezi’nde, Başkan Tunay Soydan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Ardından Yük. Mk. Müh. İ. Cengiz Solakoğlu önemli bilgileri katılımcılar ile paylaştı. Merkezi sistemi olan binalarda geçerli olan bu konu hakkında, apartman yöneticilerine bilgi verildi Gönüllü Başkan Yardımcısı ve Eğitim Komitesi Başkanı Ahmet Polat’ın teşekkür belgesini konuşmacıya sunmasından sonra gün sonlandı.
 
ÇINAR BAKIM EVİ ZİYARETİ
Bostancı Gönüllüleri, Çınar Bakım Evi’ne kalabalık bir grup ile yılbaşı öncesi bir ziyaret düzenleyerek, yılbaşı balosuna katıldılar. Sosyal Komite’nin hazırlamış olduğu bu etkinlikte tüm gönüllüler bakım evi sakinleri için hazırladıklari minik hediyeleri, Bakım Evi sakinlerine sundular. Gönüllülere eşlik eden bağlama hocası Tufan Çelik’in çaldığı ezgilere THM sanatçısı Seher Yongacı da sesi ile eşlik etti.
Daha sonra üst salonda hastaların hazırlamış olduğu kermes gezildi, alışveriş yapıldı ve fotoğraflar çekildi.

ARŞİV