Bostancı'da özel bir kutlama

Bostancı Gönüllü Evi’nde geçtiğimiz hafta Öğretmenler Günü kutlaması vardı.

26 Aralık 2012 - 10:41
Bostancı Gönüllü Evi’nde geçtiğimiz hafta Öğretmenler Günü kutlaması vardı. Bu özel ve anlamlı gününde Bostancı Mahallesi’nde ikamet eden emekli öğretmenlerin katkılarıyla ilk önce Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk için İstiklal Marşı okundu ve bir dakikalık saygı duruşu ile program başladı.
Şiirlerin okunduğu, anıların anlatıldığı günde Türk Halk Müziği Koro Şefi Nurettin Karakuş’un bağlaması eşliğinde türküler söylendi. Bostancı Gönüllüleri, öğretmenlerin bu özel günlerinde onlarla olmanın mutluluğun içinde, güzel dileklerle tekrar buluşmak üzere vedalaştılar.
 
AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI SEMİNERİ
4 Aralık Salı günü saat 14.00’de Gönüllü Evi’nde ağız ve diş sağlığı konusunda mahalle sakinlerini bilinçlendirmek amacıyla Diş Hekimi Murat İnce bir seminer verdi. Doktor İnce’den slayt gösterisi eşliğinde bilgi alan Gönüllü üyeler ve semt sakinleri, sorularına aldıkları cevaplarla daha da bilgilendiler. Doktor İnce, diş maketi kullanarak, uygulamalı sağlıklı ve doğru fırçalamanın nasıl yapılacağını bir kez daha gösterdi. Bostancı Gönüllü Evi Başkanı Tunay Soydan, Dr. Murat ince’ye çicek vererek gönüllüler adına teşekkürlerini iletti.
 
VARİSLERDEN KORUNMA VE İLE DİYABETİK AYAK SAĞLIĞI
Gönüllü Evi’ndeki bir diğer sağlık semineri de “Varislerden Korunma ve Tedavi Yolları ile Diyabetik Ayak Sağlığı” ydı. Uzun yıllar yurt dışında çalışmalarını başarılı bir şekilde yürüttükten sonra yurda dönen, Okmeydanı Damar Merkezi’ni kuran ve halen çalışmalarını burada sürdüren Op. Dr. Cafer Abbasoğlu; gönüllülere “varisler nasıl oluşur, tedavisi nedir, tam olarak yok edilebilir mi” gibi konular dışında diyabetik ayak sağlığındaki son gelişmeler hakkında bilgi verdi. Katılımın yüksek olduğu seminerde genel olduğu kadar bireysel rahatsızlıklar hakkında da sorular soruldu ve küçük çaplı muayeneler yapıldı. Etkinlik, aile ortamındaki bir sohbet havasında geçti.
 

ARŞİV