BOSTANCISPOR SÜPER AMATÖR LİGİNDE

Kadıköy’ün İstanbul 1. Amatör Lig’de şampiyon olan ekibi Bostancıspor Süper Amatör’de…

10 Temmuz 2014 - 15:26
 
Kadıköy’ün İstanbul 1. Amatör Lig’de şampiyon olan ekibi Bostancıspor Süper Amatör’de…
 
 Mustafa SÜRMELİ
 
Kadıköy’ün köklü kulüplerinden olan Bostancıspor İstanbul 1. Amatör Lig’de şampiyon olup, Süper Amatör Lig’e yükseldi. 2014-2015 sezonunda İstanbul Süper Amatör Ligi’nde mücadele etmeye hazırlanan Kadıköy ekibi şimdiden hazırlıklara başladı. Geçtiğimiz yıllardan Süper Amatör Lig tecrübesi olan Bostancıspor’da yönetim ve teknik ekip, bu defa geçmiş tecrübeler ışığında Süper Amatör Lig’de kalıcı olmak için çalışmalar yapıyor.
 
70 GOL, 50 PUAN VE ŞAMPİYON…
İstanbul 1. Amatör Ligi 15. Grupta mücadele eden Bostancıspor başarılı bir sezonun ardından şampiyonluğu göğüsledi. Ekip, oynadığı 20 maçın 16’sından galibiyetle ayrıldı. Sadece iki kez yenilgi alan Bostancıspor iki kez de beraberlik aldı. 70 kez rakip fileleri havalandıran Bostancıspor kalesinde 31 gol gördü. Deneyimli futbolcu kadrosuna sahip olan Bostancıspor’da dostluk, takım ruhu, disiplin ve sistemli oyun sayesinde şampiyonluğun geldiğinde başta Kulüp Başkanı Mustafa Pala, Futbol Takımları Antrenörü Halit Bulut, Antrenörler İrfan Kara, İbrahim Utku Kosova, Tuncay Kumbas, kaleci antrenörleri Alparslan Tekin ve Osman Bozdağ hemfikir.
Bostancıspor kadrosuna göz atacak olursak; kalede Ahmet, Mert, Mustafa, Resul, Yusuf, İrfan, Güven, Kerem, Zafer, Fatih, Sinan, Dorukcan, Muhammed, Yiğit, Egemen sezon boyunca göz dolduran maçlar çıkardılar ve Kadıköy’ü başarıyla temsil ettiler.
Temmuz ayı içinde takıma yeni transferlerin yapılması planlanıyor. Yaş ortalaması 22 olan takıma genç takımdan da takviye yapılacağı belirtiliyor. Eylül ayında başlayacak liglere kadar tüm hazırlıkların tamamlanması bekleniyor.
 
GELECEĞİN SPORCULARI DA YETİŞİYOR
Bostancıspor U11, 13, 14, 15, 16, 17 ve 19 kategorilerinde liglerde de mücadele ediyor. Aynı zamanda kulübün futbol okulunda geleceğin sporcuları da yetiştiriliyor.
Kulüp iki yıldır 19 Mayıs’ta “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Futbol Şöleni” düzenliyor. Kadıköy’deki ilköğretim okulları şölen havasındaki futbol turnuvasında sporu ve bayram sevincini bir arada yaşama fırsatı buluyor.
 

ARŞİV