Boydak: ‘Kadıköy emin ellerde'…

Gazete Kadıköy, Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün çalışmalarını Kadıköylüler için değerlendirdi. Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü Hakan Boydak, Kadıköy’ün güvenle yaşanılan bir kent olması için yaptıkları çalışmaları anlattı.

01 Şubat 2011 - 15:37

Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü Hakan Boydak, Gazete Kadıköy’e, ilçemize yeni atandığı dönemde manşetten haber olmuştu. Hem bir hoş geldiniz hem de ne gibi çalışmalar yapacaksınız? şeklinde sorularla yeni makamında misafir etmişti gazetemizi. Daha o günlerden iyi bir intiba bırakmıştı Kadıköy’ün genç ve başarılı Emniyet Müdürü Hakan Boydak üzerimizde. O zaman yapacaklarından, düşüncelerinden heyecanla bahsetmiş, yoğun çabayla Kadıköy için çalışacaklarını ifade etmişti.
Hakan Boydak ile geçen yaklaşık bir buçuk yılı ana hatlarıyla değerlendiren ve ne aşama kaydedildiğini içeren hoş bir sohbet gerçekleştirdik birinci sayfadan. Daha geldiği gün koyduğu hedefleri gerçekleştirme gayreti ve yoğunluğundan olacak ki zor da olsa bize uzun bir zaman ayırdı ve sorularımızı içtenlikle yanıtladı. Türkiye’nin birçok yönüyle en önemli kentlerinden olan Kadıköy’de o kadar çok sıkı çalışmalar yapmışlar ve bunları bilimsel bir sistematik çerçevesinde raporlamışlar ki tek kelimeyle Türk Emniyet Teşkilatı’nın ne kadar bilimsel çalıştığını kanıtlamışlar. Tabi bu çalışma sadece raporlamada kalmamış, suçlarla mücadelede de en son teknolojiden yararlanılmış. Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün istatistiksel çalışmasında; kuşkusuz genç Müdür Hakan Boydak’ın Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü başarıyla tamamlamış, vizyon sahibi bir yönetici olmasını da unutmamak lazım.

KISA SÜREDE ETKİN FAALİYET PROGRAMI
Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü Hakan Boydak’a sözü bırakıyor, gıpta ile kendisini dinliyor, notlarımızı alıyoruz. Konuşmalarında başarılı bir ekiple çalışmanın sonucunda istenilen sonuçları elde ettiklerini sık sık vurgulamayı ihmal etmiyor. Kendisi de ekip ruhunu ve ekibine verdiği önemi, yeri geldiğinde sözü onlara bırakarak örnek bir tavır sergiliyor. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın öncülüğünde Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak yaptıklarını ana hatlarıyla sıralıyor Hakan Boydak:
• Kadıköy’de ekip sayısı 23’ten 3 katına çıkarılarak, polisin manevra kabiliyeti ve olaylara anında müdahale etme imkânı arttırıldı.
• Kadıköy’ün hemen hemen birçok mahalle, cadde ve sokağında 24 saat boyunca GPS sistemi donanımlı araçlara sahip ekipler rutin gezici kontrollerini yapıyorlar. Bu sistem sayesinde Kadıköy Emniyetine bağlı polis ekipleri olaylara anında müdahale edebilme imkânına sahip oluyor.
• Kadıköy’de evden, iş yerinden hırsızlık, oto hırsızlığı, yan kesicilik ve kapkaç gibi suçlarda geçmiş yıllara göre tüm suçlarda 4 kat birden azalma gözlendi. 4 ayrı kapkaç olayının faili yakalandı ve mahkemeye sevkedildi.
• Sivil Güvenlik Timleri, GPS Sistemi ve kameraların suçların aydınlatılmasında çok etkili olup, suç ve suçluyla mücadele 24 saat etkin şekilde sürdürüldü.
• Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde “Ekip Performans Kriteri” uygulamasına geçildi. Böylelikle başarılı personelin ödüllendirilerek motive edilmesi sağlandı.


‘KALİTELİ BİR EKİBİZ’
Hakan Boydak, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın gelişiyle günümüz çalışma anlayışı ve teknolojisine uygun kaliteli ekip ve donanımla suçlarla mücadele ettiklerini belirterek, “Bünyemizdeki elemanların üçte ikisi üniversite mezunu olup yabancı dil sahibiler. 1000 emniyet personeli İstanbul Üniversitesi Davranış Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İnan Erdoğan’dan İletişim konulu eğitim aldı. KOÇ Holding CEO’su Bülent Bulgurlu ise 200 personele Liderlik eğitimi verdi” dedi.
Boydak, başarıda Ekip Performans Kriterleri çerçevesinde ödüllendirme sisteminin de işletilmesinin etkili olduğunu özellikle vurguladı.


SİVİL GÜVENLİK TİMLERİ HALKLA İÇ İÇE
Hakan Boydak Kadıköy’de Sivil Güvenlik Timleri’nin suçların önlenmesinde ve suçlularla mücadelede ilçede önemli bir rol üstlendiğini söyledi. Sivil güvenlik timlerinin çalışmaları hakkında özetle bilgi veren Boydak, “Bölgelerinde esnafla, vatandaşla diyalog halindeler. Vatandaşa kendini tanıtıp, bölgenin polisi olduklarını bildiriyor ve gerektiğinde herhangi bir olayla, durumla karşılaştıklarında vatandaş veya esnafın kendilerini arayabilmesi için telefonlarını verebiliyorlar” diye konuştu.


TOPLUM DESTEKLİ POLİS BİLGİLENDİRİCİ ROL ÜSTLENİYOR
Toplum Destekli Polis projesi kapsamında halkın bilgi ve bilinç sahibi olması amaçlanıyor. İstanbul Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde de Toplum Destekli Polis Büro Amirliği bulunuyor.
Toplum Destekli Polis Projesi kapsamında Kadıköy pilot bölge olarak belirlendi. İlçede halkı bilgilendirme, bilinçlendirme çalışmaları Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkililerince sürdürülüyor. Kadıköy genelinde yapılan toplantılarda 1 ayda 1800 kişi bilgilendirildi.
“Güvenli Mahalle Güvenli İstanbul” Projesi kapsamında ise Marmara Üniversitesi’nin değişik fakülteleri ile birlikte çalışmalar devam ediyor. Halkın katıldığı toplantılarda onlara bilgi veriliyor. Örneğin çelik kapılarına içerden çelik rozet, pencerelerine dışarıdan açılmayı önleyici basit ama caydırıcı küçük mekanizmalar taktırmaları tavsiye ediliyor. Site toplantıları düzenleniyor. Halkın istek ve talepleri dinleniyor. Anket düzenleniyor. Boydak burada da bir uyarıda bulunuyor vatandaşa: “Anket için geldiğini belirten polis memurların mutlaka kimliklerini göstermelerini rica edin. Ayrıca bağlı oldukları merkezin telefonunu isteyin, ankete öyle katılın.”


İHMAL VE EKSİKLİKLER DE UNUTULMUYOR
Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü toplumla iç içe, onlarla beraber olduğunu düzenlediği faaliyetlerle vurguluyor. Örneğin, Çocuk Esirgeme Kurumu yurtlarına, Kadıköy’deki okullara ziyaretler düzenledik. Huzurevlerine de ziyaret gerçekleştirilecek.
“Okullarımızı ihmal etmedik ve sıkı iletişim halindeyiz. Problem neredeyse, problemi orada çözme anlayışına sahibiz. Halkın güvenliğine yönelik nerede ihmal, eksiklik varsa yetkililerle paylaşıyor önlem alınması için uyarılarda bulunuyoruz. Örneğin; okul bölgelerinde trafik levhaları var mı yok mu? Karanlık sokaklarda aydınlatılma sorunu yaşanıyor mu? Yaşanıyorsa giderilmesi için yetkililerin aranması ve bilgi verilmesi gibi ne gerekirse yapıyoruz” şeklinde konuşan Hakan Boydak, Kadıköy’ün emin ellerde olduğunu vurguladı.


ÇOCUK POLİSİ ÇOCUKLARIN GÜVENCESİ
İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği “Umut Yıldızı Projesi”ni 2010 yılında başarıyla uyguladı. Çocuk Madde Tedavi Merkezi’nde madde bağımlısı 7 bağımlı çocuk tedavi edilerek topluma kazandırıldı. Bu çalışmalarda ailelerle de temasa görüşüldü.
“Halı Saha Futbol Turnuvası ve Sokak Çocuklarımız” adıyla düzenlenen spor etkinliğine Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı yurtlardan çocuklar ile 58 ilkokuldan öğrenciler katılarak halı sahada top sürdüler. 2011 yılında da aynı organizasyon gerçekleştirilecek.
Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte “Okullarda Güvenli Ortam Projesi”(OGOP) uygulanıyor. Proje kapsamında Kadıköy’deki 110 okulda risk analizi yapıldı. Gün içinde okullarla irtibat halinde olunuyor. Mendil satan çocuklar da unutulmadı. Sürekli olarak bu işi yaptığı tespit edilen 14 çocuk mahkeme kararıyla geçtiğimiz yıl yurda yerleştirildi.
Projeler, düşünceler, üretme, topluma faydalı olma gayreti bitmiyor. “Polis-Halk El Ele” adıyla geçtiğimiz yıl ünlü şarkıcı Hadise bir konser verdi.
Kadıköy Emniyet Müdürlüğü, eğitim ve sosyal dayanışma içerikli çalışmalarını Kadıköy hatta İstanbul dışına çıkararak sürdürdü. Bir köy ilköğretim okuluna eğitim desteği, Güneydoğu illerimizden birinde bulunan bir ilkokula da kütüphane desteği sağlandı.
Boydak, “Halkımıza, destekçilerimize bize karşı göstermiş oldukları teveccüh için şahsım ve personelim adına teşekkür ediyorum. Üstün gayretlea çalışıyoruz. Layık olmaya çalışacağız bu teveccühe. Unutmasınlar ki Kadıköy emin ellerde”


İŞİNİ VE İSTANBUL’U İYİ BİLİYOR
Hakan Boydak 2009 yılının Temmuz ayından beri Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü görevini sürdürüyor. Polis Akademisi’ni tamamladıktan sonra Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) hazırlık okuyan Hakan Boydak, Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu ve İngilizce biliyor. İstanbul Gaziosmanpaşa’da Müdür Yardımcılığı, Mali Şube’de Müdür Yardımcılığı, Beykoz Emniyet Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Bu sürede İstanbul’u iyi tanıyan bir yönetici oldu. Yaklaşık bir buçuk yıldır da Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü görevini başarıyla sürdürüyor. Kadıköylü O’nu; genç, aktif, kararlı, atılgan ve en çok da işini bilen yönleriyle bağrına basmış görünüyor. Kuşkusuz bunda Boydak’ın iletişim becerisinin önemli rolü var. O da bir şeyi iyi biliyor tüm ekibi gibi. Güvenlik, emniyet, suçlularla mücadelenin yanı sıra suç ortamının oluşmaması konusu da ciddiyet, hassasiyet ve derin araştırma gerektiren stresi bitmeyen bir görev.


Mustafa SÜRMELİ

Etiketler; Hakan Boydak

ARŞİV